На Закарпатті зростає захворюваність на туберкульоз серед дітей

2024-04-12 13:12:38
Попри загальну тенденцію зменшення кількості випадків туберкульозу, на Закарпатті зростає захворюваність серед дітей. На сьогодні цей показник становить близько 3% від усіх захворілих.

Про це йшлося на першому цьогоріч засіданні Обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ в Закарпатській області під головуванням першого заступника керівника краю Мирослав Білецький.

За його словами, за підсумками 2023 року Закарпаття посіло місце в Україні за показником захворюваності на туберкульоз. Торік фахівці фіксували незначне зниження кількості нових випадків недуги – 74 на 100 тис. населення.

Медики акцентують на тому, що чимало випадків несвоєчасного виявлення недуги, оскільки пацієнти не звертаються по допомогу, не проходять регулярне обстеження.

«Важливо розуміти, що у сучасних умовах, із наявними обладнанням, препаратами та методиками, туберкульоз – виліковна хвороба, а діагностика та лікування у разі виявлення – безкоштовні», – зазначив Мирослав Білецький.

Не варто нехтувати щорічним медичним оглядом, а якщо вас турбують кашель чи інші симптоми, обов’язково проконсультуйтесь із сімейним лікарем.











Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00