Нарада з представниками територіальних громад району

2024-04-16 10:33:36
Під керівництвом очільника Тячівської РВА Тімура Аверіна відбулась робоча нарада з представниками територіальних громад району.

На порядку денному ряд важливих питань, які потребують нагального вирішення.

Обговорили умови державної субвенції на ремонт укриттів та бомбосховищ у закладах охорони здоров’я. 

Постанова Кабінету Міністрів України від 02.04.2024 №374 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоров’я» поширюється виключно на реалізацію проєктів, пов’язаних із новим будівництвом, реконструкцією, капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту та споруд подвійного значення у закладах охорони здоров’я комунальної форми власності (кластерні, надкластерні та загальні заклади спроможної мережі).

Потребує вирішення також питання інклюзивності укриттів.

«Всі захисні споруди мають відповідати стандартам інклюзивності, зокрема фізичної безбар'єрності, для забезпечення безперешкодного доступу до укриттів всіх громадян без обмежень», - зазначив Тімур Аверін.

Очільник району заразом наголосив на необхідності, в найкоротші терміни,  проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. 

Мова також йшла про посилення прикордонної безпеки, дотримання встановлених режимних заходів в межах прикордонної смуги Тячівського району та необхідність отримання відповідного дозволу від органу Державної прикордонної служби України на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу в межах району.

За результатами обговорень було сплановано спільні кроки задля вирішення порушених питань.

Пресслужба Тячівської РВА




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00