Закарпаття відвідали партнери з Пардубіцького краю Чеської Республіки

2024-05-08 14:43:17
У центрі уваги – продовження співпраці, втілення спільних транскордонних проєктів, підтримка у створенні реабілітаційного центру «4.5.0 Recovery Center». 

Про це йшлося під час зустрічі Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА, керівництва обласної ради з гетьманом Пардубіцького краю Мартіном Нетоліцьким та іншими гостями.

Між Закарпаттям і Пардубіцьким краєм уже значний час триває продуктивне партнерство. Воно ґрунтується на спільних поглядах та потенціалові в розвитку різних галузей: економіки, освіти, туризму, культури, медицини. Ця співпраця сприяє обміну досвідом та створенню нових можливостей для жителів обох регіонів.

За словами заступника голови ОВА, одне з найголовніших питань сьогодні – створення простору, де наші захисники після повернення з війни зможуть відновлюватися. 

«Проєкт реабілітаційного центру вже готовий, але для реалізації необхідне чимале фінансування, тому підтримка партнерів тут як ніколи необхідна», – підкреслив Василь Іванчо.

Цього року для створення реабілітаційного центру на Закарпатті Пардубіцький край вже спрямував 8,25 млн грн. 

Загалом від початку співпраці партнери інвестували понад 26,4 млн грн для втілення спільних проєктів, тож робота в цьому напрямку буде продовжуватися. 

Керівництво області подякувало чеським друзям за візит, системну і всебічну підтримку та взаємодію.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00