Як відбувається реформування медицини, обговорили на нараді з головними лікарями району

2018-07-25 16:53:48

Сьогодні, 25 липня в приміщенні Тячівської районної поліклініки відбулася нарада з головними лікарями закладів охорони здоров'я району, яку провів голова райдержадміністрації Василь Дем'янчук  за участі т.в.о. директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяни Лебедєвої.


Присутні на зібранні обговорили актуальні питання покрокового впровадження медичної реформи в районі, а також проблеми, які виникають в ході реалізації таких нововведень.
Як було наголошено,  на сьогодні ще три місцеві ради - Солотвинська, Чумалівська та Кричівська не прийняли відповідні рішення сесій щодо ліквідації комунальних медичних закладів.  А без цього вони не зможуть отримувати фінансування відповідно до угод, які потрібно укладати із Національною агенцією здоров’я України.
Саме тому очільник району Василь Дем'янчук наголосив активізувати роботу з вирішення цього вкрай важливого питання. Він також акцентував увагу на ролі органів місцевого самоврядування у впровадженні медичної реформи, які мають подбати про створення належних умов лікарям для надання якісних послуг.
Також мова йшла про підписання декларацій з сімейними лікарями, забезпечення їх комп'ютерною технікою, медичною інформаційною системою, виготовлення відповідної документації на медичні заклади та земельні ділянки, де вони розміщенні тощо.
У підсумку голова РДА відмітив, медична реформа є незворотною і вкрай важливою, тому необхідно докласти зусиль, аби вона впроваджувалась у визначені терміни,  з метою покращення якості надання медичних послуг населенню.
По закінченні наради Василь Дем'янчук поспілкувався з т.в.о головного лікаря КЗ "Тячівська райполіклініка" Ігорем Тиводарем щодо функціонування  та покращення матеріально-технічного стану закладу. Як було зазначено вперше за тридцять років тут зроблено ремонт всередині приміщення та проведено реконструкцію першого поверху. І роботи в цьому напрямку триватимуть надалі. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації










Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00