Питання літнього оздоровлення дітей обговорено під час відео-конференції

2018-08-01 16:11:53


Сьогодні,  1 серпня 2018 р відбулося засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей в режимі відео-конференції з районними штабами.

Участь в заході взяли і представники Тячівського районного штабу під керівництвом першого заступника голови РДА і голови районного штабу Михайла Полажинця.
Під час засідання розглянуті питання з приводу проведення літньої оздоровчої кампанії - використання коштів, функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, додержання в них вимог санітарного законодавства,медичного забезпеч-ення, протипожежного захисту зазначених об’єктів  тощо.  
А також розглянуто ситуацію щодо оздоровлення дітей пільгових категорій, яких заплановано цьогоріч оздоровити до 50 відсотків від загальної кількості таких дітей.  Зокрема дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, талановитих та обдарованих, дітей учасників бойових дій.
Що стосується Тячівського району, то було зазначено позитивний факт функціонування та фінансування з районного бюджету оздоровчого табору "Берізка", де за звітній період вже оздоровлено 478 дітей. Загалом за кошти районного та обласного бюджетів було направлено в табори відпочинку загальну кількість дітей -   526 осіб пільгових категорій.  Зокрема у такі заклади як "Берізка", ДП Український дитячий центр "Молода гвардія", Міжнародний дитячий центр "Артек",  "Горбок" "Зачарована долина", (Іршавський район),  ПЗОВ "Сонячний берег"(Одеса).
За спонсорські кошти також було оздоровлено 96 талановитих дітей на озері "Балатон" (Угорщина) та 67 на базі Чинадіївської ДШМ.
Втім літня оздоровча компанія триває і наразі сотні дітей перебувають або ж збираються на відпочинок.
Наприкінці зібрання були підведені підсумки та прийнято рішення міжвідомчого оперативного штабу з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей здійснити уточнення кількості задіяних в оздоровленні дітей. 
Штабам райдержадміністрацій та міськвиконкомів рекомендовано спільно з керівниками дитячих закладів, головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області, головним управлінням Держпраці у Закарпатській області, управлінням ДСНС України у Закарпатській області забезпечити здійснення необхідних перевірок дитячих оздоровчих закладів незалежно від форм власності. У разі виявлення порушень вимог законодавства вносити відповідні пропозиції аж до закриття закладів.
Райдержадміністраціям та міськвиконкомам рекомендовано з метою охоплення послугами оздоровлення та відпочинку максимальної кількості дітей пільгових категорій забезпечити належне фінансування оздоровчої кампанії, в тому числі за рахунок залучених коштів спільно з громадськими та релігійними організаціями.
РДА та МВК мають також налагодити систему обліку та контролю щодо перебування в регіоні організованих груп дітей на відпочинку (в готелях, базах відпочинку, наметових містечках тощо) та зобов’язати організаторів відпочинку дітей інформувати уповноважені місцеві органи виконавчої влади не пізніше, ніж за 10 днів до початку їх роботи. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації









Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00