Мінрегіон вдосконалив механізм відбору проектів Держфонду регіонального розвитку

2018-08-13 10:34:47

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України встановило чіткі терміни відбору проектів, які можуть фінансуватися з Держфонду регіонального розвитку, та їх мінімальну вартість.

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» постановою КМУ №574 від 18 липня 2018 року.
Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
«Внесено важливі зміни щодо фінансування проектів, які реалізуються за кошти Держфонду регіонального розвитку (ДФРР). По-перше, встановлюються чіткі терміни відбору проектів у регіонах, що дозволить прискорити їх реалізацію на місцях. По-друге, визначено мінімальну кошторисну вартість проектів, що подаються на фінансування ДФРР. Наприклад, від 5 млн грн - для будівництва чи реконструкції шкіл, технічного переоснащення лікарень, капітального ремонту садків. ДФРР дає регіонам можливість впровадити важливі проекти для людей – це школи, дитсадки, лікарні, ЦНАПи та інші. Тому закликаю регіони бути відповідальними, адже від якісної реалізації цих проектів залежить безпека, комфорт і якість життя людей», - сказав він.
Згідно зі змінами до постанови КМУ:
1. Встановлено чіткі терміни відбору проектів у регіонах: початок - не пізніше 15 січня, завершення - не пізніше 1 травня.
Відбір здійснюватиметься на наступний плановий рік. Тобто до 1 травня 2019 року у регіонах повинні бути затверджені проекти, що будуть реалізовуватися у 2020 році. «Чим швидше вони затверджуватимуться, тим скоріше буде схвалено їх фінансування і безпосередньо розпочнуться роботи»,- наголосив заступник Міністра.
2. Визначено мінімальну кошторисну вартість проектів.
Від 5 млн грн - для проектів нового будівництва, реконструкції, капремонту та переоснащення, від 1 млн грн - для інших проектів, наприклад, закупівля шкільних автобусів тощо.
Детальна інформація за посиланням.




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00