Відбулося друге пленарне засідання чотирнадцятої сесії Тячівської райради

2018-08-16 15:02:27


Cьогодні, 16  серпня, відбулося друге пленарне засідання чотирнадцятої сесії Тячівської районної ради VII скликання, яку провів голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій.


У сесії взяли участь: голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, заступник голови Тячівської районної ради Ігор Грабарь, керівники правоохоронних органів, управлінь та структурних підрозділів РДА, підприємств, установ, організацій району та ін.
Із 42 депутатів районної ради на другому засіданні чотирнадцятої сесії  районної ради зареєструвались 31 депутат.
На початку засідання присутні вшанували світлу пам’ять воїнів, що загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході України, хвилиною мовчання. Також привітали колег, які відзначали дні народження.
 Після чого депутати затвердили порядок денний та приступили до його розгляду. Відтак розглянули наступні питання :
1.Про депутатські звернення:
- Про звернення депутатів районної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо облаштування засобами дистанційної передачі даних лічильників природного газу, що належать непобутовим споживачам;
- Про депутатське звернення  Федини М.В.
- Про  депутатське звернення Олага М.В.
-Про звернення депутатів районної ради до Верховної Ради України щодо обмеження обігу і продажу поліетиленових пакетів в торговельних мережах та точках роздрібної торгівлі
-Про депутатське звернення Карпи В.Т.
Зокрема, як було наголошено головуючим перед засіданням сесії від депутата районної ради Карпи В.Т. надійшло депутатське звернення до Служби автомобільних доріг в Закарпатській області  щодо встановлення дорожніх знаків на перехресті доріг в смт.Усть-Чорна в напрямку Усть-Чорна-Лопухів та Колочава-Усть-Чорна-Бедевля».
-Про депутатське звернення Грабарь І.І.
Також від депутата районної ради Грабаря І.І. надійшло депутатське звернення до Тячівської районної державної адміністрації щодо виділення коштів для розробки проектно-кошторисної документації на будівництво 20 навчальних приміщень Тересвянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
-Про звернення до Верховної Ради України щодо внесення твердих побутових відходів до переліку альтернативних джерел енергії та встановлення «зеленого» тарифу на вироблену з них електричну енергію.
2. Про результати конкурсу, призначення головного лікаря та внесення змін та доповнень до Статуту Комунального некомерційного підприємства Тячівської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги».
Враховуючи результати конкурсу, сесія прийняла рішення про призначення на посаду головного лікаря Центру Лебедєву Т.С., яка досі обіймала посаду виконувача обов'язків закладу.  
3.Про приведення у відповідність чинному законодавству Статуту «Буштинської гімназії - інтернату гуманітарного профілю І-ІІІ ступенів Буштинської селищної ради» та затвердження Статуту закладу у новій редакції.
Таким чином депутати затвердили нову назву закладу, який відтепер називатиметься   - "Буштинский ліцей Тячівської районної ради Закарпатської області" та зобов'язали керівника привести у відповідність чинному законодавству установчі документи.  
4.Про майно:
- Про затвердження норм індивідуальних технологічних нормативів використання питної води КП «Тячівське ВУЖКГ»
- Про надання згоди АТ «Укрексімбанк» на виділ в натурі 3/100 частки в одну цілу
- Про  рекомендації щодо проведення змін штатного розпису Комунального  закладу «Тячівська районна стоматологічна поліклініка» шляхом переведення штатних посад в госпрозрахункове відділення.
Розглядаючи дане  питання на засіданні комісії було надано пропозицію  у базових лікувальних закладах Тячівського району залишити 0,5 ставки лікаря-стоматолога без обслуговуючого персоналу, яка фінансується з бюджету, для надання невідкладної стоматологічної допомоги, яку депутати підтримали на засіданні.
- Про  надання дозволу на списання основних засобів з балансу КЗ «Тячівська районна поліклініка»
- Про ліквідацію та заміну голів ліквідаційних комісій комунальних підприємств району
- Про  надання дозволу на списання пожежного автомобіля з балансу КЗ «Місцева пожежна охорона в Тячівському районі»
- Про  відкликання припинення державної реєстрації Комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку туристичної зони Солотвино»
- Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів комунальної власності
- Про стан виконання рішень про передачу житлового фонду КП «Тячівське ВУЖКГ»
На засіданні комісії районної ради з питань бюджету надійшли пропозиції доповнити пункт 1 проекту рішення словами «заслухати начальника Тячівського ВУЖКГ на черговій сесії районної ради» та у пункті  2 встановити термін підготовки матеріалів  -  один місяць.
5.Про затвердження районних Програм та внесення змін і доповнень до діючих:
-Про внесення змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту у Тячівському районі на 2015 - 2018 роки
- Про внесення змін та доповнень до Програми забезпечення документування управлінської інформації, організаційного та матеріально-технічного забезпечення у правовій, суспільній та інформаційній сфері на 2017-2019 роки
-Про Програму  захисту конституційних прав і свобод громадян на 2018-2019 роки
-Про Програму підтримки обдарованої спортивної молоді в Тячівському районі на 2018-2022 роки
6.Про внесення змін та доповнень до районного бюджету на 2018 рік.
У питанні різне голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем'янчук подякував депутатам за плідну співпрацю і запросив усіх присутніх на урочистості з нагоди відзначення 27 -ї річниці незалежності України, які відбудуться 23 серпня поточного року.  А також закликав голів місцевих рад організувати святкування найважливішого свята державотворення - Дня незалежності на належному рівні у всіх населених пунктах району.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації






 






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00