Чеські благодійники передали в Тячівську РЛ № 1 автомобіль "швидкої допомоги"

2018-09-17 19:06:11

В рамках святкування Дня міста Тячів відбулася урочиста церемонія передачі автомобіля "швидка допомога" (Фольцваген) для потреб Тячівської районної лікарні №1.


 Дана акція стала можливою завдяки  підписаному торік договору про співпрацю між Закарпатською обласною радою та Краловеградецьким краєм.  Зокрема, що стосується економічного співробітництва, розвитку освіти, культури, науки, туризму, захисту навколишнього середовища тощо.
Вже декілька разів чеська делегація навідувалася в місто Тячів, де  ознайомилась  з функціонуванням ряду закладів бюджетної та соціальної сфери міста, зокрема медицини.
Відвідавши районну лікарню №1 закордонні гості пообіцяли допомогти меценатством у покращенні матеріально-технічного стану закладу та якості надання медичних послуг.  
Черговий візит чеської делегації в складі: заступника голови фінансового комітету Краловеградецького краю Мілана Соммер та першого секретаря губернатора Терези Никлічкової,  члена регіональної української спілки Східної Чехії  Сергія Доценко,
відбувся цієї неділі на запрошення міської ради долучитись до святкування Дня міста Тячів.
Окрім офіційної участі в урочистостях,  закордонні партнери здійснили гуманітарну місію - привезли в Тячівську РЛ № 1 автомобіль швидкої допомоги. Поважних гостей на території закладу щиро вітали: голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук, заступник голови районної ради Ігор Грабарь,  міський голова Іван Ковач, депутат Закарпатської обласної ради Петро Голубка, головний лікар Федір Яринич,  заступник головного лікаря з лікувальної роботи Віктор Попович та заступник головного лікаря з медсестринства Марія Кучерява.
Звертаючись до учасників делегації, Василь Дем'янчук висловив щиру вдячність за наданий автомобіль, адже  районна лікарня потребує такого транспортного засобу.
- На сьогодні наші заклади охорони здоров'я перебувають в стадії реформування і потребують чимало коштів для оновлення матеріально-технічної бази, яких, на жаль не вистачає. Тому ми щиро раді допомозі, яку надають нам наші партнери із закордону і сподіваємося на подальшу співпрацю, - наголосив очільник району і вручив подяку Тячівської райдержадміністрації.  
В ході проведених зустрічей керівництва району і міста з чеською делегацією  були обговорені чергові кроки налагодження партнерських відносин двох сусідніх країн та транскордонного співробітництва з Краловеградецьким краєм. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації


















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00