Важливі питання обговорено на нараді при голові РДА

2018-09-19 16:40:53

Сьогодні, 19 вересня 2018 р, у Тячівській райдержадміністрації відбулася нарада з головами місцевих рад, яку провів голова РДА Василь Дем'янчук за участі – першого заступника голови РДА Михайла Полажинця, керівника апарату Богдана Макусія, голови районної ради Івана Фабриція
.


Також були присутніми керівники лісових господарств району - директор ДП "Мокрянське ЛМГ" Володимир Куцин, ДП "Брустурянське ЛМГ" Михайло Бігун, ДП "Тячівське ЛГ" Наталія Катреняк, заступник начальника ДПІ в Тячівському районі Іван Змерега, начальники структурних підрозділів РДА, представники райвіськкомату, установ, організацій району.

Відтак розглянуті наступні питання порядку денного:

"Про запровадження земельного податку на землі лісового фонду."
 
Як було наголошено на нараді керівниками лісових господарств району, 10 липня 2018 року Верховна Рада України прийняла Закон України №2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Законом була внесена поправка, що передбачає земельний податок на всі лісові землі, який  фактично вводить подвійне оподаткування.
За прогнозом фахівців, внаслідок запровадження нового податку щонайменше у 1,5-2 рази здорожчає деревина, що реалізується на ринку. А через високу вартість деревини більшість підприємств деревообробної промисловості будуть зупинені, а тому припинять роботу й лісогосподарські підприємства.

Також виникає ризик збільшення інтенсивності рубок, що може негативно вплинути на підвищення продуктивності, поліпшення якісного складу лісів і збереження біорізноманіття в лісах, попереджають фахівці. До того ж значно збільшиться вартість утримання мисливських господарств.

У підсумку обговорення даного питання і з метою вжиття невідкладних заходів по недопущенню знищення галузі лісового господарства рекомендовано головам сільських рад прийняти рішення щодо встановлення земельного податку на землі лісового фонду в розмірі не більше 0,3%.

"Про планове завдання на осінній призов 2018 року та недопущення зриву поставок молодого поповнення до Збройних Сил України."

В ході наради заступник Тячівського військового комісара Констянтин Варі наголосив на максимальній зосередженості на поставлених завданнях осіннього призову. А це - тісна взаємодія між військовим комісаріатом, головами виконкомів та правоохоронними органами. Він також звернув особливу увагу на якісному здійсненні оповіщення призовників щодо прибуття їх до районного військового комісаріату для уточнення даних та проходження медичної комісії тощо.

"Про подачу відомостей періодичного подання до державного реєстру" інформувала в. о. начальника відділу Державного виборців апарату державної адміністрації Наталія Марич.

Відтак наголосила присутнім на нараді головам, що суб’єкти подання відомостей про виборців щомісяця до 5 числа повинні подавати до органів Державного реєстру виборців відомості для поновлення персональних даних Реєстру та звернула увагу на відповідальність посадових та службових осіб за неподання, несвоєчасне подання органам ведення Реєстру відомостей про виборців чи подання неповних відомостей.

У підсумку зібрання голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук звернувся до голів щодо подальшого розгляду обговорених на нараді питань в органах місцевого самоврядування та прийняті відповідних рішень на сесіях рад.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00