У Мінрегіоні розповіли, за рахунок чого можуть збільшитись місцеві бюджети

2018-09-25 15:01:06
Незалежно від місця юридичної реєстрації підприємств або його структурних підрозділів, податок з доходів фізичних осіб має сплачуватися за фактичним місцем роботи
– в місцеві бюджети громад. Це є наше спільне рішення з Асоціацією міст України, яке ми будемо підтримувати на рівні Уряду.
Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час форуму представників місцевого самоврядування «День діалогу з владою» у Тернополі.
«Нам необхідно працювати над збільшенням надходжень до місцевих бюджетів. Хочу запевнити, що у проекті держбюджету-2019, збережені усі надходження, які спрямовувались до місцевих бюджетів. Додатково ми запроваджуємо ряд новацій – 5% ренти за видобуток корисних копалин, надходження ПДФО від доходів за здавання фізичними особами в оренду земельних ділянок або паїв податковим агентом, збереження зарахування 13,44% акцизного податку з пального до місцевих бюджетів», – зазначив Геннадій Зубко.
Віце-прем’єр-міністр виступив і за передачу повноважень по землі на місця. «Це дозволить збільшити надходження й управляти громадами, податками і фінансами. Я за те – щоб передати якнайбільше повноважень, які громади можуть взяти і виконувати, щоб покращити життя людей на місцях! – підкреслив Зубко.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00