Як функціонуватиме первинна медична ланка обговорили в Тячівській РДА

2018-01-23 16:39:20


Новий принцип фінансування у сфері медицини передбачають законодавчі зміни, які вступають в дію з 2018 року. Про це   йшлося на  нараді в Тячівській РДА,участь в якій взяли  – голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук, його заступник Михайло Полажинець, голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій та начальник інформаційно-аналітичного центру Тетяна Лебедєва та головні лікарі медустанов району.

   «В Україні стартувала медична реформа і наступного року на нас чекають певні зміни. На перше півріччя зберігається старе фінансування згідно із медичною субвенцією. Втім, із першого липня вже можна буде підписати договір про фінансування з новою структурою - Національною службою здоров’я України.» - зазначив голова Тячівської РДА, Василь Дем’янчук.
   Відповідно до законодавчих змін, пацієнти будуть підписувати Декларацію про вибір сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Підписуючи декларацію пацієнт повідомляє Національну службу здоров'я України про вибір лікаря первинної медичної допомоги. На основні цієї інформації, НСЗУ обчислює кошти, які за контрактом має отримати медична практика, до якої прикріпився пацієнт.
Внески збираються в бюджет через систему загального оподаткування (ПДВ, яке сплачують усі з будь-якої покупки), акумулюються на казначейських рахунках. Національна служба здоров'я України оплачує медичні послуги та ліки, що входять в національну програму медичних гарантій.
 – "Саме держава гарантуватиме, що кожному громадянину, який звернеться до сімейного лікаря, буде надана допомога безкоштовно. А лікар гарантовано отримає гроші за свою роботу, згідно із встановленим тарифом, незалежно від того, де він працює - у місті або сільській місцевості",  -
підкреслив голова районної ради Іван Фабрицій.

 Зульфія Бабаєва, прес-служба Тячівської РДА 







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00