Відбулося засідання районної протиепізоотичної комісії при Тячівській РДА

2018-02-06 14:20:35
 
   Вчора, 5 лютого, відбулося засідання Державної протиепізоотичної комісії під керівництвом голови Тячівської райдержадміністрації Василя Дем’янчука та членів комісії – І. Микулянець, В. Антонь, Є. Шелевер, М. Немеш, В. Бокоча, М. Горбан, Ю. Дан, та запрошених.
    На порядку денному перелік питань важливого значення – епізоотична ситуація щодо АЧС на території району; та затвердження Плану заходів щодо ліквідації та недопущенню поширення АЧС.

    Про ситуацію з даного питання інформував начальник Тячівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Іван Микулянець проінформував, що 22 січня в лісомисливських угіддях урочища «Углий» Брадульського лісництва, що належать Мокрянському ДЛМГ був відстрілений дикий кабан, після чого було відібрано проби, які направлені в Закарпатську РДЛВМ для проведення лабораторних досліджень на АЧС, окрім цієї ситуації схожа відбулася в лісомисливських угіддях ур. «Кобилець» Тарасівського лісництва. Відтак він роз’яснив, що африканська чума свиней (АЧС) на території України стала реальною загрозою розповсюдження її збудника по всій території держави. АЧС життю людей не загрожує, проте може завдати непередбачуваних економічних збитків країні.
     Тому головне завдання – не попустити занесення збудника цієї страшної хвороби на територію району.
    Як це зробити, комісія при райдержадміністрації записала у своєму рішенні, котре направлено для безумовного виконання керівникам агроформувань різних форм власності, підприємств, організацій та відповідних районних служб: території, де знайдено трупи – взяти до уваги, оголосивши територію урочища «Углий» неблагополучною щодо АЧС та встановити карантин відповідно до вимог ,проте варто встановити зону захисту в радіусі 3 ум, та зону нагляду в радіусі – 10 км від межі зони захисту, в які входять лісомисливські угіддя.
   Також, варто зазначити, надано завдання мисливцям Тячівської районної організації УТМР, Брустурянського, Мокрянського ДЛМГ та Тячівського ЛГ інформувати про випадки виявлення хворих або підозрілих на захворювання, продовжити роботу депопуляції в карантинних зонах та мисливських угіддях.
    Голова Тячівської районної державної адміністрації Василь Дем’янчук, підводячи підсумки проведеного засідання, подякував за роботу всім причетним до проведення заходів щодо недопущення африканської чуми.

 Зульфія Бабаєва,
прес-служба Тячівської райдержадміністрації









Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00