Ряд актуальних питань обговорили на нараді з головами сільських та селищних рад

2018-02-15 14:36:20


  Сьогодні, 15 лютого, в Тячівській райдержадміністрації  відбулася нарада з головами сільських, селищних рад, яку провів голова райдержадміністрації Василь Дем’янчук, під час якої було обговорено чимало питань.
   В нараді взяли участь – заступник голови Тячівської РДА Віктор Погар, голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій, начальник Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області Василь Майданик, представник головного управління ДФС у Закарпатській області, начальник відділу адміністрування податків  та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску території обслуговування ДПІ у Тячівському районі  Василь Симчера,  начальник державної податкової інспекції в Тячівському районі  Ілля Матьола, керівники відділів апарату райдержадміністрації, структурних підрозділів, установ, організацій району, правоохоронних та контролюючих органів та ін.
  Зокрема,  на порядку денному питання про стан надходжень до місцевих бюджетів району, в розрізі рад і ОТГ та податкових платежів, а також про можливі шляхи збільшення доходів до місцевих бюджетів, про що й доповів начальник державної податкової інспекції в Тячівському районі  Ілля Матьола та начальник відділу адміністрування податків  та зборів з фізичних осіб, єдиного внеску території обслуговування ДПІ у Тячівському районі  Василь Симчера.
   З метою забезпечення виконання місцевих бюджетів району всіх рівнів за доходами було запропоновано можливі шляхи та резерви збільшення доходів цих бюджетів за рахунок: легалізації робочих місць, проведення інвентаризації платників податків району, проведення з ними роботи щодо недопущення ухиляння від оподаткування, проведення аналізу співвідношень кількості зайнятих працівників в підприємствах сільського господарства району, перегляду розмірів плати за користування землею суб’єктами господарювання району та інше.
   Стосовно роз’яснення змін внесених до Закону України «Про відходи», інформував головний спеціаліст відділу біоресурсів департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА Василь Бокоч.
   Відповідно до змін у Законі України ,,Про відходи”, з 1 січня 2018 року набула чинності норма Закону, яка забороняє органам місцевого самоврядування захоронення неперероблених побутових відходів, відповідно – зобов’язує міста та села забезпечити сортування сміття за видами матеріалів з тим, щоб упорядкувати його переробку та утилізацію.
  Згідно із статтею 32 Закону України ,,Про відходи”, заборонено захоронення неперероблених побутових відходів. Тобто  потрібно все сміття сортувати за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне.
  Також, на порядку денному питання щодо фактичної наявності та комплектацію аварійно-відновлюючих бригад інформував головний інженер Тячівського міжрайонного управління водного господарства Микола Тхорук.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 





  
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00