Керівництво району запропонувало вжити заходи, які дозволять локалізувати спалах кору на Тячівщини

2018-01-18 14:34:53

 
  Сьогодні, 18 січня, в Тячівській райдержадміністрації відбулось засідання протиепідемічної комісії, під час якого обговорили ситуацію у районі щодо захворюваності на кір.

    Засідання комісії відбулося за участі в.о. голови Тячівської РДА Михайла Полажинця та голови Тячівської районної ради Івана Фабриція.
 За інформацією, на Закарпатті один з найвищих показників захворюваності на кір 637 випадків, та Тячівщина залишилася не осторонь.
 
 Відтак, комісія констатувала, що з початку 2018 року станом на 18.01 на Тячівщині зареєстровано 46 випадків інфекції кору по первинному діагнозу, з них 35 – це діти, госпіталізовано 36 хворих в інфекційне відділення. Кількість хворих у грудні 2017 року та першої половини січня 2018 року свідчить про різке погіршення ситуації щодо захворюваності на кір і розцінюється як спалах цієї інфекції. Основний прошарок хворих – не вакциновані діти від кору.
   Голова районної ради Іван Фабрицій запропонував дати розпорядження керівникам дільниць, де найбільше випадків заражень людей вірусом кору, невідкладно завершити вакцинацію осіб, що не пройшли щеплення, і щоденно звітувати про зроблене.
  Члени комісії заслухали інформацію та вирішили вжити низку заходів, які забезпечать зменшення і припинення розповсюдження інфекції у районі.
 – З метою попередження спалаху кору в інших дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району рекомендовано продовжити канікули терміном на 2 тижні включно. – зазначає в.о голови Тячівської РДА Михайло Полажинець.
  Зокрема, йдеться також про щоденний моніторинг ситуації з захворюваністю по дільницях, провітрювання приміщень, щодення термографія дітей, забезпечити дотримання належного санітарно-гігієнічного стану, температурного режиму та систематичне провітрювання приміщень навчальних закладів, обмеження проведення заходів за участю дітей тощо.     Також, рекомендовано продовжити канікули на тиждень для зменшення контактів між дітьми в можливий інкубаційний період. Згідно з офіційним графіком, зимові канікули продовжуються на 2 тижні включно.
  Варто відмітити, медики рекомендують батькам не щеплених від кору дітей використати час зимових канікул для проведення імунізації та забезпечення ефективного захисту дітей від кору.
   Зульфія Бабаєва,
прес-служба Тячівської РДА



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00