У Тячеві відбулися урочистості до Дня Соборності України: фото

2018-01-22 16:54:41


 Cьогодні, 22 січня, відбувся  урочистий захід з нагоди святкування Дня соборності України, на якому були присутні  - голова Тячівської районної державної адміністрації Василь Дем’янчук та його заступник Михайло Полажинець, голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій та заступник Ігор Грабарь, міський голова Іван Ковач,  представники установ району та ін.


  Державним Гімном України відбулося урочисте відкриття святкування Дня Соборності України, після чого відбулося покладання квітів До пам’ятників Героїв Небесної  Сотні та  Т.Г.Шевченка.
   З важливим національним святом учасників урочистостей привітали і керівництво району.
  Коментуючи значення свята, голова Тячівської райдержадміністрації заявив, що День Соборності об'єднує всіх громадян нашої держави незалежно від їх віросповідання, національності, соціального статусу й інших можливих відмінностей у єдине суспільство, "в одну велику родину".
«Ми – єдиний народ із спільною історією і спільними подвигами. Плекаймо все, що розвиває та підтримує ідею національної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності та  державності.»  - підкреслив голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук.
   Виступаючі закликали громаду до єднання за для досягнення мети – розбудови України, згідно європейських, демократичних стандартів розвитку суспільства та побажали усім мирного неба та гідного життя.   Згадали героїв які полягли за незалежну, соборну Україну та героїв які стали на її та які сьогодні здійснюють свій ратний подвиг ради миру на нашій землі.
 - Особливу вдячність, гордість та шану маємо висловлювати і захисникам України та воїнам-землякам, які в цей час перебувають в зоні проведення антитерористичної операції і захищають Батьківщину від агресора.   – відзначив голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій.
 
  Опісля чогоприсутні згадали хвилиною мовчання героїв, які полягли за незалежну, соборну Україну та героїв, які стали на її захист та які сьогодні здійснюють свій ратний подвиг заради миру на нашій землі.
   Перед присутніми із концертною програмою виступили творчі колективи району та молоді виконавці.
  Не дивлячись на культурні та ментальні відмінності між українцями Сходу й Заходу, які існували завжди, наші співвітчизники прагли єдності і Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному.
Є надія, що вікова мудрість та наполегливість нашого народу об’єднає українців та відновить цілісність нашої Батьківщини
Зульфія Бабаєва,
прес-служба Тячівської райдержадміністрації












Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00