ПАМЯТКА ДО КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ ЯКІ ПОДАЮТЬСЯ НА ПОВІДОМНУ РЕЄСТРАЦІЮ

2021-07-14 08:55:12

Згідно Закону України „Про колективні договори та угоди”   та виконання чинного законодавства   просимо включати до Ваших колективних договорів слідуюючі пункти:


  Адміністрація і профспілковий комітет зобов’язується на протязі двох тижнів з часу підписання колективного договору довести його до відома всіх структурних підрозділів.

   Зміни і доповнення до цього Договору вносяться в обов’язковому порядку у зв’язку із змінам чинного законодавства, Генеральної,  Галузевої Регіональної  угод з питань що є предметом колективного договору а також з ініціативи однієї із   сторін ст. (14 ЗКД). Колективний договір набуває чинності після затвердження  на зборах трудового колективу.

   Дія договору поширюється на всіх працівників, а також на обраних працівників   профспілкової організації. Положення договору поширюється на пенсіонерів  та інвалідів праці закладу ст. 9 (ЗКД)  всіх працівників.  

Адміністрація та профспілковий комітет зобов’язується  ознайомлювати усіх працюючих,  а також щойно прийнятих в заклад на роботу працівників з колективним договором.

ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ, РЕЖИМ ПРАЦІ ТА ВІДПОЧИНКУ

  1. Встановити трудовий розпорядок, час початку і закінчення роботи, порядок роботи,

перерви у роботі в відповідності з Правилами внутрішнього трудового розпорядку  ст..57, 58, 142

Забезпечити дотримання встановленої закодавством норми тривалості робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень.

1.2     Надавати працівникам перерву для відпочинку і харчування  тривалістю одну годину.

 1.4 Напередодні святкових і неробочих днів (стаття 73) тривалість роботи працівників, крім працівників, зазначених у статті 51 КзпП з скорченою тривалістю робочого часу, скорочується на одну годину як при п'ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні.

Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

1.5  Застосовувати надурочні роботи лише у виняткових випадках за погодженням з профком, але не більше 120 годин на рік (ст.62,63,64,65 КзпП). Оплату роботи в надурочний час проводити в подвійному розмірі. ст. 116 КзпП).. 

1.6 Відповідно до кваліфікаційних характеристик за освітнім рівнем і довідників затвердити для працівників функціональні обов’язки та посадові інструкції. Не вимагати від працівників виконання роботи, що не входять до іх обов’язнів  і не обумовлена трудовим договором ст. 31 КзпП. 

1.7  Надавати щорічні відпустки працівникам згідно з графіком відпусток (ст.10 ЗпВ)

1.8 Встановити гарантовану тривалість щорічної оплачуваної відпустки для всіх категорій працівників 24 календарних   днів.

1.9 Жінці яка працює і має двох або більше дітей  віком до 15, або дитину –інваліда, або яка усиновила дитину, матері інваліда з дитинства  підгрупи А 1 групи, одинокій матері,  батьку інваліда з  дитинства   підгрупи А 1 групи, який виховує їх без матері (у тому числі тривалого перебування матері у лікувальному закладі)   а також  особі яка взяла під опіку дитину або інваліда з  дитинства  підгрупи А 1 групи, чи одному з прийомних батьків надається щорічна оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних  днів без   урахування святкових та неробочих днів   ( Ст. 73 КзпП).

  1.10.За сімейними обставинами та з інших причин надавати працівнику  відпустку без збереження заробітної плати , тривалістю  не більше 15 календарних днів на рік. а у випадках, передбачених чинним законодавством – у більшому терміні.  

1.11 Захищати інтереси працівників, які захворіли на СНІД. 

1.12 Забезпечувати рівні права та можливості жінок та чоловіків (ст. 18 Закону України   „Про  забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків”)

1.13 Забезпечити соціальний захист Ветеранів праці та людей похилого віку (згідно Закону України „Про  основні засади соціального захисту  ветеранів праці та людей похилого віку в Україні ).

1.14 Забезпечити профілактику ВІЛ інфекції (сніду та туберкульозу у виробничому середовищі та недопущення дискримінації працівників з такими захворюваннями).

1.15 Сприяти дотриманню трудових дисциплін та правил внутрішнього розпорядку.

ФОРМУВАННЯ РЕГУЛЮВАННЯ І ЗАХИСТ  ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

2.1 Запровадження, зміна та перегляд норм праці  погодити за погодженням з профспілковим комітетом завчасно не пізніше як за два місяці попередивши працівників   про причини та строки.

2.2 Оплата праці здійснюється   у відповідності з Законом України „ Про плату   праці”,  Кодексів законів України „Про працю, іншими законодавчими та нормативними актами та колективним договором.

2.3 Дотримуватись рівня мінімальної заробітної плати згідно Закону України „Про Державний б’юджет”

2.4 Виплачувати заробітну плату ДВІЧІ на місяць:  аванс-15 та зарплату  01-го числа кожного місяця. У випадку якщо день виплати заробітної плати збігає з вихідним днем, - напередодні цього дня.

 Заробітна плата на час чергової відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки ст. 115 КзпП 

2.5 Керівник несе персональну відповідальність за своєчасність виплати заробітної плати.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ

3.1 Проводити вивільнення   працівників лише після використання всіх можливостей забезпечення зайнятості.

3.2 При вивільненні працівників на підставі п.1 ст. 40 КзпП виплачувати вихідну допомогу  у розмірі (місячного) середнього заробітку та за всі невикористані ним дні  щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам які мають дітей  (ст. 83  КзпП) а при звільненні у зв’язку з порушенням власником законодавства про працю, колективного чи трудового договору (ст..38 і 39) – у розмірі три місячного середнього заробітку ( ст. 44 КзпП, ст. 9-1 КзпП, і ст. 7.ЗКД)

3.3 Давати згоду на вивільнення працівника   лише після використання всіх можливостей для збереження трудових відносин.

УМОВИ І ОХОРОНИ ПРАЦІ

4.1 Створити фонд охорони праці в розмірі _% від фонду оплати праці. Кошти фонду використовувати тільки на виконання комплексних заходів з охорони праці.

4.2 Забезпечити виконання комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці, підвищення існуючого рівня охорони  праці, запобігання випадків трудового травматизму і аваріям.ст. 161 КзпП, ст. 13 ЗпОП) 

4.3 Виконати заходи щодо підготовки приміщень, структурних підрозділів установи в осінньо зимовий період. При можливості забезпечити протягом цього періоду стійкий температурний режим у робочих приміщеннях із встановленими нормами.

4.4 Організовувати проведення попереднього та періодичного медичних оглядів працівників.

4.5 Провести паспортизацію будівель та споруд у відповідність до умов праці.

4.6 Здійснювати контроль за станом умов праці в підрозділах  та виконання комплексних заходів щодо забезпечення нормативів безпеки гігієни праці.

   4.6 Здійснювати контроль за  відповідністю будівель, споруд, устаткування вимогам які б забезпечували здорові і безпечні умови праці (стаття 155КзпП) 

4.7  Слідкувати за виконанням комплексних планів з поліпшення умов праці, охорони праці та санітарно-оздорвчих заходів (ст..153 КзпП)

ДОДАТКИ  до колективного договору

Додаток №1 Правила внутрішнього трудового розпорядку

Додаток  №2 Штатний розпис

Додаток  №3 Перелік доплат надбавок до посадових окладів 

Додаток  № 4 Перелік додаткових відпусток 

Додаток  № 5 ПОЛОЖЕННЯ про порядок та умови виплати винагородження по підсумках                                          роботи за рік. 

Додаток  № 6 ПОЛОЖЕННЯ про преміювання  працівників

Додаток  № 7 КОМПЛЕКСНІ ЗАХОДИ щодо поліпшення стану безпеки, гігієни праці, та виробничого середовища запобігання  підвищення існуючого рівня охорони  праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій.  

Додаток  № 8 СКЛАД робочої комісії по веденню колективних переговорів з укладання  колективного договору та контролю його виконання.

Додаток  № 9 ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ загальних зборів трудового колективу від 

Додаток  № 10 Список працівників ознайомлених з правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Додаток  № 11 Список працівників ознайомлених з колективним договором.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00