Відбулося засідання комісії з питань погашенням заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій , інших соціальних виплат

2021-09-23 17:16:59
 Сьогодні 23 вересня 2021 року, під головуванням першого заступника голови Тячівської районної державної адміністрації Шевері Олександра відбулося чергове засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу, та з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
 На  порядку денному були наступні важливі питання:
• Про стан  погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ, організацій району.
• Про ситуацію щодо погашення заборгованості  до Пенсійного фонду України.
• Про легалізацію виплати заробітної плати та зайнятості населення.
 В районі два підприємства мають заборгованість із виплати заробітної плати, це
 АТ «Закарпатський  завод «Електоравтоматика»  і Тячівський спортивно-технічний клуб  ТСО України. Заборгованість по Тячівському спортивно-технічному клубу  ТСО України частково зменшилася в порівнянні за минулий місяць. На даних підприємствах розроблений  графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
 На засіданні заслухали, членів  районної комісій   та представників  підприємств боржників,  і обговорили подальші кроки для ліквідації боргу із заробітної плати і погашення заборгованості  до Пенсійного фонду України. За результатами розгляду питань порядку денного, головою комісії було доручено підготувати звернення до голів територіальних громад на території яких знаходяться підприємства боржники, для ініціювання звернення до Держпраці в Закарпатській області, щодо здійснення перевірок на цих підприємствах. Також було доручено звернутися до правоохоронних органів, щоб ті надали правову оцінку діяльності або бездіяльності керівників даних підприємств, що допустили заборгованість по заробітній платі. 
 Питання щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати перебуває під постійним контролем голови Тячівської районної державної адміністрації Тімура АВЕРІНА.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00