На Закарпатті відбулося масштабне свято класичної музики та мистецтва "Stankovych fest"

2018-02-28 13:20:51

Урочистостями і концертною програмою членів журі та лауреатів стартував 21 лютого, на Свалявщині другий міжнародний конкурс-фестиваль "Stankovych fest" – мистецький турнір, мета якого – підтримати творчо обдаровану молодь і відкрити нових зірок.
На Закарпаття для участі у конкурсах з'їхалися понад три сотні молодих талантів з усієї України, а також із сусідніх Угорщини, Словаччини, Польщі. Протягом чотирьох днів вони змагалися у номінаціях "Музичне та образотворче мистецтво", "Юний композитор". У творчих випробуваннях виступали індивідуальні виконавці, дуети, ансамблі в декількох вікових категоріях. Зокрема, цьогоріч введено категорію "26+".
Учасників привітав голова журі – наш земляк, родом зі Свалявщини – всесвітньовідомий композитор Євген Станкович, на малій Батьківщині котрого й організований конкурс-фестиваль. Він побажав всім натхнення, творчих успіхів та досягнень. До присутніх звернулися і члени журі, в складі якого відомі імена – Андрій Чебикін, Володимир Микита, Михайло Чембержі, Олександр Олійник, Наталія Петій-Потапчук та багато інших.
Фестивальні майданчики розгорнулися на базі двох санаторіїв Свалявщини – "Квітка полонини" і "Поляна". Конкурс в номінації "Юний композитор" провели у школі, де вчився композитор Євген Станкович, що стало однією з "родзинок" цьогорічного фесту.
Урочисте нагородження та гала-концерт переможців відбулося у неділю, 25 лютого, у Свалявському районному будинку культури. Приємно відмітити представників Тячівщини,які поділилися досягненнями та незабутніми враженнями : Учні з викладачами Нересницької та Дубівської дитячих шкіл мистецтв. Климчук Ангеліна, Кушнір Альбіна(вик.Дикун Наталія Іванівна), Магула Надія (вик.Канюка Тетяна Василівна), Носа Златослава (вик.Цубера Неоніла Юріївна).
Магула Надія Миколаївна 11 р. – баян ( ІІ премія)
Климчук Ангеліна Михайлівна 9 р. – баян ( ІІІ премія)
Кушнір Альбіна Василівна 9 р. – баян (дипломант)
Носа Златослава 10 років - естрадний вокал (дипломант)
Фольклорний ансамбль Нересницької ДШМ керівник Вол.Гудак ( 2 премія), учні-
Керецман О., Дьолог Д., Гадайчук М. ( 2 премія), Михайльо П.(викладачі Церкуник Є.М.та Асланова Т.В.
 Свято класичної музики та мистецтва "Stankovych fest"
 
Свято класичної музики та мистецтва "Stankovych fest"
 
Свято класичної музики та мистецтва "Stankovych fest"
 
Свято класичної музики та мистецтва "Stankovych fest"
 
Свято класичної музики та мистецтва "Stankovych fest"



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00