Віктор Микита зустрівся з українськими переселенцями в Бургенланді

2022-07-08 19:03:51
Сьогодні очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита разом із головою Уряду землі Бургенланд Республіки Австрія Гансом Петером Доскоцілом відвідали локацію, де компактно проживають вимушені переселенці з України.

«У мальовничому австрійському містечку, на території термального санаторію, який належить Уряду федеральної землі, оселилися українські жінки та діти з різних областей. Тут створено максимально комфортні умови для розміщення, вивчення німецької мови, виконання фізичних вправ та психологічної реабілітації.

Утримання, проживання та харчування забезпечують коштами бюджету Уряду Бургенланду, за що ми безмежно вдячні нашим друзям та партнерам. Також усім надали безоплатне медичне страхування», – зауважив Віктор Микита.

За його словами, Бургенланд евакуював власним транспортом і надав прихисток тисячам українців, котрих розмістили, зокрема, у приватних помешканнях.

Під час візиту Віктор Микита разом із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Австрія Василем Химинцем поспілкувався з кожною українською родиною, яка зараз проживає в санаторії.

«Настрій у всіх хороший, ми взаємно раді бачити одне одного, тем для розмов – багато. Приємно було почути, що до початку нового навчального року більшість наших переселенців планує повернутися в Україну.

Скоординували свої дії, сконтактували групу з посольством України в Австрії для ефективної роботи.

Приємно, що наше співробітництво з головою Уряду Гансом Петером Доскоцілом позитивно впливає на все, що стосується України в Бургенланді. Це відчувають тут усі», – підкреслив Віктор Микита

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00