Безбар'єрність – це жити повноцінним життям

2023-06-20 11:41:43
Кожна людина заслуговує на повну свободу, можливості й самовираження. Відсутність бар’єрів у просторі є інвестицією у розвиток суспільства, адже так люди з маломобільних груп зможуть вільно пересуватися, вести активний спосіб життя, більше комунікувати, працювати і творити.

Саме з метою створення безперешкодного середовища для всіх груп населення та забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, розпорядженням начальника Закарпатської ОВА Віктора Микити від 24 квітня 2023 №393 затверджено План заходів на 2023–2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року у Закарпатській області, над виконанням якого ми продовжуємо працювати.

Ставимо за мету врахувати потреби різних людей і забезпечити їм рівний доступ та можливості. Встановлюємо тактильні та візуальні елементи доступності: тактильну підлогову плитку, інформаційні таблиці та позначення шрифтом Брайля.

«Бар'єрів буде ставати менше, коли кожен з нас почне приймати інших, ставити себе на місце іншої людини і намагатися зрозуміти, як жити в тому чи іншому положенні. Багато кроків у цьому напрямку вже зроблено, багато роботи ще попереду, проте будемо працювати і надалі, щоб зробити середовище і життя безбар'єрним, комфортним і зручним», - зазначив очільник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін. 

Шлях до інклюзивного суспільства почато. Тепер головне – тримати курс і не збавляти темп.

Пресслужба Тячівської РВА



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00