Голова Тячівської РВА Тімур Аверін разом з керівництвом Закарпатської ОВА оглянули Тересвянський міст та відвідали Тереблянське соляне родовище

2023-08-17 12:01:24
Оглянули хід виконання робіт будівництва тимчасового мосту через річку Тересва поряд зі зруйнованим.

Обладнання та конструкції доставили до місця будівництва і Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області вже розпочала підготовчі роботи зі зведення мосту з пропускною здатністю до 40 тонн. 

Довжина майбутнього Тересвянського мосту – 226,7 пог.м, нормативне навантаження – до 40 тонн.

Тимчасова переправа, яку облаштували для зручності пересування людей, продовжує виконувати своє призначення та забезпечує пропуск машин до 20 тонн у режимі 24/7. Однак, попереду – сезон дощів і підняття рівня річки до критичних показників, тож роботи з будівництва потрібно виконати в найкоротші строки.

Також відвідали Тереблянське соляне родовище, де зараз тривають роботи з видобутку солі.

Оглянули виробничі потужності підприємства та ознайомилися з інфраструктурою.

Наприкінці липня тут видобули першу сіль. Це підтвердило висновки експертів щодо наявності перспективного для розробки пласта технічної та харчової солі. Для держави ця подія має колосальне значення, адже нове родовище зміцнює продовольчу безпеку України й у перспективі змінить баланс цінової політики на цей стратегічний продукт.

За попередніми підрахунками, вже до кінця 2023 року технічна сіль може бути поставлена на підприємства для утримання доріг у зимовий період. У перспективі родовище на 100% зможе забезпечити ці потреби України, що є критично важливим, враховуючи колосальне зростання ринкової ціни на цей продукт.

«Дякуємо керівництву області та всім залученим державним інституціям за підтримку: Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України за оперативне реагування й ефективну співпрацю в питанні ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області за розпочату роботу зі зведення Тересвянського мосту. Окрема подяка інвестору ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ» – за довіру, Буштинській громаді – за сучасний підхід до економічного розвитку і створення сприятливого інвестиційного клімату та всім іншим, хто долучився до реалізації проєкту Тереблянського соляного родовища», - наголосив очільник району Тімур Аверін.

Попереду ще багато роботи та ми працюємо на благо країни й допомагаємо наближати перемогу!

Пресслужба Тячівської РВА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00