Цими днями на Херсонщині працюють добровольці з Мукачівщини

2023-08-18 09:00:33

Команду небайдужих краян зібрав та очолив голова Великолучківської ТГ Василь Коштура. У складі групи також його заступник, староста одного з сіл громади і четверо місцевих будівельників.

Вони проводять обстеження пошкоджених домогосподарств у деокупованих населених пунктах Херсонщини, фіксують масштаби руйнувань та оцінюють збитки, яких люди зазнали через ворожі обстріли.

Голова Великолучківської громади розповів, що в селищі Велика Олександрівка такі роботи їхня команда вже завершила.

«Ми працювали двома-трьома групами, щоб ретельно і швидко обстежити пошкоджені будинки місцевих жителів. Працювали на 25 об'єктах. Робили фотофіксацію, опис руйнувань і складали акти», – зауважив Василь Коштура.

За його словами, завдяки цьому тепер відомі обсяги майбутніх робіт з відновлення та їхня вартість, усі ці матеріали передали сільській раді. Також за результатами обстежень власники домогосподарств зможуть подати заявку, щоб отримати компенсацію на відбудову.

Окрім цього, голова Великолучківської громади разом з очільницею Великоолександрівської ТГ Наталією Корнієнко обговорили перспективні напрямки подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про можливість організації зимового відпочинку для херсонських школярів у нашому регіоні.

Вітаємо започаткування таких ініціатив і вкотре щиро дякуємо закарпатцям, які завжди #пліч-о-пліч з тими, кому необхідна підтримка й допомога.

Пишаємося кожним із вас.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00