У Тячівській РВА відбулася нарада з представниками територіальних громад району щодо обговорення актуальних питань сьогодення

2023-08-18 20:08:30

Сьогодні під головуванням начальника Тячівської РВА Тімура Аверіна відбулася нарада з представниками територіальних громад району щодо обговорення актуальних питань сьогодення.

Про виконання територіальними громадами поставлених завдань  щодо призову та поставки мобілізаційних ресурсів в інтересах укомплектування військ ЗСУ, організації оповіщення військовозобов’язаних доповів Ігор Година, заступник начальника РТЦК та СП. Обговорили проблемні питання з цього приводу та шляхи їх вирішення.

З метою забезпечення безпечної життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу начальник Мукачівського районного відділу Управління поліції охорони Юрій Огняник розповів про послуги із охорони приміщень закладів освіти, а саме: встановлення тривожної кнопки для звернення до органів Національної поліції та встановлення відеонагляду. 

Не оминули й питання стану укриттів в закладах освіти та охорони здоров’я.

"Захисні споруди цивільного захисту мають бути обладнанні всім необхідним та приведені до належного стану. В умовах сьогодення це питання має тримати на контролі кожен керівник громади", - наголосив Тімур Аверін.

Представники громад проінформували про стан мостових переходів на їх території та про вжиті ними заходи з реконструкції або ремонту таких об’єктів.

Очільник району, вкотре, наголосив про те, що балансоутримувачі несуть відповідальність за належний стан пішохідних мостів, які перебувають у них на балансі.

Про проблемні питання роботи Тячівського територіального сервісного центру МВС розповів Іван Довгуник. Обговоривши ключові аспекти співпраці учасники зібрання дійшли до висновку про потребу у функціонуванні Центру на території району.
 
Заступник голови РВА Вадим Носа акцентував увагу на питанні важливості формування на території громад ветеранського простору з метою надання допомоги та соціальних послуг ветеранам та членам їх сімей. Йдеться про психологічну допомогу та реабілітацію, психосоціальну адаптацію та іншу підтримку.

Незабаром розпочинається опалювальний сезон і до нього варто підготуватися заздалегідь, тому не залишили без уваги й питання готовності господарського комплексу та установ бюджетної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

Голова РВА підкреслив, що, в цілому, підготовка до опалювального сезону в районі проходить відповідно до запланованих заходів і згідно графіку (відсоток готовності 70%).

За результатами наради прийняті протокольні рішення, якими визначені завдання та встановлено терміни їх виконання.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00