Понад тиждень команда добровольців з Великолучківської громади Мукачівського району працювала в кількох населених пунктах Херсонської області

2023-08-25 09:23:32
«Це вже наша друга така поїздка на Херсонщину. Під час першої, у липні, ми мали гуманітарну місію, а зараз – працювали в громадах: фіксували масштаби руйнувань та встановлювали вуличне освітлення, відеокамери», – зауважив очільник Великолучківська ТГ - офіційна сторінка Василь Коштура.

Він розповів, що найбільше вражень у нього залишилося від майже вщент зруйнованого села Посад-Покровське Чорнобаївської громади, котре з початку війни кожного дня було під ворожими обстрілами. Росіяни знищили тут практично 99% будинків.

«Ні фото, ні відео не передають того жаху… Коли дивишся на іграшки, речі, посуд, меблі, дитячий одяг, не уявляєш, як люди просто вижили в цьому пеклі. Село було форпостом ЗСУ, орки не змогли просунутися далі й зі злості руйнували все, що бачили», – розповів Василь Коштура і поділився світлинами знищеного дитячого садка, школи й приміщення клубу.

Руйнування цих будівель дуже серйозні, зауважив голова Чорнобаївської громади Ігор Дудар. Тому, за його словами, в селі планують звести безпосередньо поруч новий дитсадок, школу й центр дозвілля, де учні зможуть займатися творчістю і розвиватися.

На місці будинку культури може з’явитися меморіальний комплекс, а в укритті клубу проведуть капітальний ремонт, щоб у разі небезпеки воно було надійним захистом для людей.

Також Ігор Дудар подякував закарпатцям за відчутну допомогу та підтримку мешканців їхньої громади. 

Щиро віримо, що село Посад-Покровське і вся Херсонщина якнайшвидше повернуться до життя, яке було тут до війни, повернуться всі мешканці, знову буде чутно шкільний дзвінок та багато дитячого сміху.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00