Українці, які тимчасово перебувають за кордоном, можуть отримувати пенсії та допомоги міжнародними поштовими переказами «Укрпошти»

2023-08-25 11:09:17


Зважаючи, на те, що значна кількість громадян України – через військову агресію російської федерації – перебувають за кордоном, Уряд створив можливість отримання пенсій та грошових допомог за допомогою міжнародних поштових переказів АТ «Укрпошта». 


Оскільки певна частина пенсіонерів не мали й не мають відкритих рахунків в банках та отримували виплати в Україні через Укрпошту, можливість отримувати пенсію поштовим переказом за кордоном стане виходом з проблемної ситуації.


Зараз проєкт охоплює тих пенсіонерів, що знаходяться у Польщі, але згодом розшириться й на інші країни.


Щоб отримувати пенсію чи грошову допомогу міжнародним пенсійним переказом коштом отримувача, необхідно подати Заяву до Укрпошти.


Це можна зробити, заповнивши електронну форму на сайті Укрпошти або заповнивши її у паперовому вигляді за зразком та надіславши на адресу Укрпошти  (вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, Україна з приміткою на конверті «пенсія переказом»). 


Після обробки Заяви, міжнародний поштовий переказ буде доставлений отримувачу у місяці, наступному за тим, в якому була надіслана заява. Переказ буде надісланий на вказану адресу тимчасового перебування за кордоном. 


Перерахунок коштів здійснюватиметься в іноземній валюті тієї країни, де знаходиться отримувач (тобто в Польщі – у злотих).


Нагадуємо, що для отримання переказу одержувач, пенсія якому здійснюється АТ «Укрпоштою»  має пред'явити документ, що посвідчує його особу.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00