В Округлій з'явився сучасний спортмайданчик, а в Лазах - нова асфальтова дорога (фоторепортаж)

2018-06-06 14:10:39


У середу 6.06.18 р. у двох населених пунктах Тячівської ОТГ відбулися надзвичайно важливі події, на які мешканці сіл очікували з великим нетерпінням.
 


Так у селі Округла на території школи відкрито сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям, а у Лазах - нову дорогу, з добротним асфальтовим покриттям, яка веде до унікальної рекреаційної зони Чорна Вода.
На урочистості з цієї нагоди було запрошено голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який надав сприяння у реалізації даних об'єктів  і домігся для цього державного фінансування.
В офіційній церемонії також взяли участь всі ті, хто докладав максимум зусиль, аби ці події відбулися. Зокрема, навідались Тячівський міський голова Іван Ковач, голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, голова районної ради Іван Фабрицій, староста Лазів Василь Ключкей, міський депутат Василь Манзюк та ін. 
Тож як і годится поважний гостей на території  Округлянської  ЗОШ І-ІІ ст. зустріли хлібом - сіллю та щирими привітаннями.  Відтак було зазначено, що з ініціативою будівництва майданчика виступив директор школи Василь Джарджа і її було підтримано міською радою.
А здійснювалось спорудження  за фінансування з державної програми будівництва спортивних майданчиків та місцевого бюджету. Загальна кошторисна вартість об’єкта становила 1,1 млн. грн., роботи були розпочаті у листопаді минулого року підрядником ПП Іван Меланчук.
- Сьогодні у нашому невеличкому селі дійсно свято:  це дань молоді,  це те,  що вони заслужили. Нам потрібно було ідею, кошти і виконавця - і ми це зробили. Переконаний, що спортивний майданчик стане улюбленим місцем занять спортом не лише для дітей, а й дорослих, - наголосив міський голова Іван Ковач.   
А також оголосив вдячність керівництву області та району в особі голови ОДА Геннадія Москаля та РДА Василя Дем'янчука за надану підтримку в будівництві майданчика та вирішення інших важливих соціальних питань громади. Також подяку представникам влади від місцевих мешканців висловила Ганна Джурджа.  
Відтак відбулося символічне перерізання стрічки, яке здійснили поважні гості. Право першого удару по м’ячу було надано голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю, після чого на новозбудованому стадіоні
команди Округлянської школи та ветеранів футболу громади зіграли на новозбудованому стадіоні  товариський матч.  Прозвучала пісня всіх вболівальників «Україно, вперед!» у виконанні Беати Савчук та вихованців школи.
А тим часом офіційна делегація попрямували у село Лази, де на них уже чекали місцеві мешканці, які зібрались для урочистого відкриття нової дороги. Як розповів міський голова Іван Ковач минулого року було прийнято програму відновлення рекреаційної зони у Чорній Воді, де знаходяться цілющі джерела з лікувальними властивостями.
Унікальна чорна вода корисна при захворюваннях опорно-рухового апарату, при болях у суглобах тощо. Навіть одна прийнята процедура зможе покращити загальний стан організму, а систематичні ванни - призупинити подальше поширення недуги. Розвиток цієї місцевості гальмував поганий стан дороги, фактично її тут ніколи не було, люди їздили по ґрунтовому сполученні, яке назвати дорогою важко.
Ситуація змінилася, коли одного разу в рамках робочого візиту в Лази навідався голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 
- Коли ми їдемо, то я кажу, щоб подивитися усі проблемні місця. Те що у нас добре, нехай люди дивляться. А де треба щось зробити, не зважаючи на скруту в державі та області,  ми намагаємось свої зобов'язання виконаємо. Скажу відверто, що без дороги ця місцевість фактично мертва. Тепер сюди можна вже їздити на оздоровлення, - наголосив Геннадій Геннадійович.    
До речі, саме губернатор домігся того, аби кошти на будівництво дороги надійшли з державного бюджету. Також було залучено співфінансування з місцевого бюджету. Кошторисна вартість об’єкта становила близько 6 млн. грн., роботи виконала підрядна організація ПП «СТІК».
Під час офіційної церемонії відкриття автошляху та символічного перерізання стрічки були висловлені слова представників влади та виконавців робіт. Від імені мешканців Чорної Води за прокладену дорогу подякував старожил Михайло Цубера. Після чого відбувся велопробіг за участі юних мешканців села.
Як наголосив міський голова Іван Ковач відкриття нової дороги стане поштовхом до розвитку туризму та рекреації, унікальних природних багатств, яким славиться наш рідний край.  
Оскільки урочистостості відбулися в День журналіста, то всіх представників місцевих мас-медіа, які висвітлювали ці події, офіційно привітали з професійним святом і вручили пам'ятні сувеніри.   
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації






































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00