У Тячеві відзначили роковини Чорнобиля

2019-05-02 18:35:14
З нагоди відзначення 33  - ої річниці з дня Чорнобильської катастрофи у Тячівській галереї імені Шімона Голлоші відбулася зустріч з героями - ліквідаторами району: «Пам'ять з полиновим присмаком болю».
 Участь у заході також взяли представники районної  та міської влади. 
Ведучі свята Діана Шпілка (провідний методист РМЦ) та Наталія Нодь (завідуюча методичним відділом ЦБС) - нагадали подробиці трагічної події – аварії на Чорнобильській АЕС. До присутніх звернувся голова Тячівської районної організації «Союз Чорнобиль України» Микола Ковальчук.  Виступаючий відзначив героїзм та самопожертву героїв, які ціною власного здоров'я, а то  і життя боролися з смертоносним атомом. Багато, хто загинув одразу, інші відходять у вічність через вплив радіації. Микола Григорович, висловив подяку районній та міській владі за підтримку чорнобильців, сподівання на розуміння та допомогу і надалі. Відтак вручив учасникам ліквідації найбільшої техногенної катастрофи 20 століття відповідні посвідчення. 
Зі словами вдячності за те, що захистили світ від ще більших наслідків радіаційного вибуху,  присутніх звернувся в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, секретар Тячівської міськради Іван Кричфалушій.  Пам'ять про всіх, чиє життя забрав «мирний» атом, учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання.
Представники керівництва району вручили активістам-ліквідаторам грамоти державної адміністрації та районної ради за активну громадську позицію, високий професіоналізм, мужність та героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Літературну композицію виконали вихованці Центру дитячої та юнацької творчості м. Тячів (керівник Марина Берец). Музичні номери прозвучали у виконанні народного інструментального оркестру викладачів шкіл мистецтв, (керівник Едіта Петер) та народного вокального тріо районного будинку культури, (керівник Олеся Сасин). Також присутні могли оглянути представлену працівниками ЦРБ тематичну книжкову вуставку «Біль і тривоги Чорнобиля»,  та фотостенд «Трансформація болі», яку підготувала Світлана Танчинець.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації





































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00