У Вонігові тривають першочергові аварійно-відновлювальні роботи на дамбі

2018-01-23 10:40:53

Вчора, 22 січня заступник голови Тячівської районної державної адміністрації Віктор Погар, разом з начальником Тячівського МУВГ Сергієм Стойкою навідались у село Вонігово
.


Тут наразі тривають першочергові аварійно-відновлювальні роботи на дамбі, яка була пошкоджена під час останнього паводку.
У грудні місяці минулого року річка Теребля вийшла з берегів та підтопила понад 110 дворогосподарств та 27 будинків. Вода зайшла в підвали, погреби іноді в цокольні поверхи будинків, що збудовані в низовині, де колись проходило русло річки. Паводком було нанесено значної матеріальної шкоди місцевим мешканцям, які досі оговтуються від стихії. Тож люди звернулися до районної влади по допомогу, аби узабезпечити себе від можливих подальших підтоплень та небезпеки паводкових ситуацій.
З приводу чого у Тячівській райдержадміністрації було створено спеціальну комісію і прийнято відповідне рішення щодо ліквідації наслідків стихії. І в першу чергу - провести руслорегулюючі роботи , аби зняти навантаження з пошкодженої дамби та відвести воду в основне русло.
На сьогодні на об'єкті задіяна бригада Хустького ПМК - 240, яка вже виконала значний об'єм запланованих робіт. Прокоп здійснюється вздовж 300 метрів берегової лінії, після чого на аварійній ділянці будуть облаштовані напівзагати з негабаритного каменю. Фінансування передбачено з районного бюджету та резервного фонду.
Також вже розроблено проект з капітального відновлення аварійної ділянки дамби, який наразі проходить експертизу. Відповідні роботи  за умов належного фінансування заплановано на літній період цього року.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00