Світлій пам'яті Степана Григоровича Липака !

2018-02-01 15:38:50

Відійшов у вічність відомий громадський активіст, депутат кількох скликань Тячівської районної та Тересвянської селищної рад, колишній голова Тячівського районного об’єднання «Сільгосптехніка», невтомний трудівник і дуже хороша людина  - Степан Григорович Липак з смт. Тересва.
  Він відносився до  когорти тих керівників, волею, розумом, енергією та  завзяттям яких створено солідну матеріально-технічну базу та інфраструктуру населених пунктів району.
Народився С.Г. Липак 10 червня 1933 року на Львівщині. Після закінчення школи навчався в Дублянському сільськогосподарському інституті, з якого був направлений на практику в Тересвянську МТС. Сюди й повернувся на роботу вже з отриманням диплому - спочатку на посаду дільничного механіка, згодом став інженером, через деякий час -  головним інженером. У 1969 році був  призначений керуючим райсільгосптехнікою, де трудився аж до виходу на пенсію. На той це було високорентабельне господарство з більш, ніж тисячним колективом, в якому діяли славидеревообробний цех, ремонтна база та потужний автопарк з більш як 150 вантажних машин - МАЗ-ів», «КАМАЗ-ів», ЗІЛ-ів».
Степан Григорович Липак отримав чимало  грамот: від Міністерства сільського господарства, Міністерства освіти , ЦК ВЛКСМУ... Це – відзнаки за активну участь у будівництві Дубівської , Тересвянської, Підплешанської, Подішорської, Глибокопотіцької, Кривської шкіл, Солотвинської алергологічної лікарні, 25-квартирного житлового будинку в смт Тересва. За звитяжний труд нагороджений орденами «Знак Пошани» та «Трудового Червоного Прапора.
Був одружений, разом з дружиною Наталією Петрівною у щасливому шлюбі виховали сина – Степана Степановича, який працює головним спеціалістом виконавчого апарату Тячівської  районної ради.
Світла пам’ять про справжнього патріота рідного краю, мудрого керівника, чуйну і добру людину з нестримною енергією і непересічними здібностями, умілого господарника та невтомного трудівника назавжди лишиться в серцях усіх, хто знав Степана Григоровича Липака.
       Керівництво, колектив  та депутатський корпус Тячівської районної ради, Тячівська райдержадміністрація, громадськість Тячівщини  висловлюють щире співчуття рідним і близьким покійного. 
        Нехай земля буде пухом!
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00