Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану відвідав Солотвинський ліцей ім.М.Емінеску з румунською мовою навчання (ФОТО)

2018-02-28 11:53:17

26 лютого в рамках робочої поїздки на Закарпаття до Солотвинського ліцею з румунською мовою навчання ім.М.Емінеску з візитом навідався Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану.



Як розповіла директор ліцею Андріана Поп, під час візиту пан Посол оглянув класи ліцею, де наразі здобувають освіту 58 учнів з румуномовного регіону Закарпаття, поцікавився умовами навчання та потребами закладу, а також поспілкувався з педагогами та вихованцями ліцею. 

У зустрічі також взяли участь консули Румунії в Солотвині Габріел Нікола та Лучіан Іонуц Индрею, перший заступник голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, начальник управління освіти Тячівської РДА Марія Думнич.

Крістіан-Леон Цуркану є членом Румунського Дипломатичного і Консульського Корпусу з 2003 року. В Україні працює з серпня 2016 року.

У вересні минулого року з подібним візитом у Румунії, і зокрема, в педагогічному ліцеї ім.Т.Шевченка в м.Сігету-Мармацієй, де викладання здійснюється українською мовою, побував Посол України в Румунії Олександр Баньков. Тож можна вважати, що дана поїздка Посла Румунії в Україні стала візитом у відповідь.



Tyachiv.com.ua
Фото - La un pas de Romania
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00