На Закарпатті затвердили Комплексний план заходів щодо профілактики лептоспірозу серед населення

2023-09-19 21:39:22
Таке рішення підтримали сьогодні під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, повідомив перший заступник голови обласної військової адміністрації Мирослав Білецький.

За інформацією Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб у регіоні різко ускладнилася епідемічна ситуація щодо захворюваності на лептоспіроз, який відносять до особливо небезпечних інфекційних хвороб.
«З початку року зареєстровано 74 випадки захворювання на цю недугу, з них 5 – летальні. Така кількість перевищує середні сезонні рівні та є набагато більшою, ніж очікувалося», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, епідеміологи реєструють випадки лептоспірозу в усіх районах області. Станом на 15.09 в Ужгородському районі зафіксували 41 випадок (2 летальних), у Мукачівському – 19  (1 летальний), у Хустському – 9, Берегівському – 2 (1 летальний), Рахівському – 2 (1 летальний), Тячівському – 1.

Згідно з результатами досліджень збудника у 80% випадків інфікування, зокрема, джерелом інфекції є  польові миші.

Ускладнення епідемічної ситуації з лептоспірозу може бути наслідком недостатніх обсягів проведення суцільних дератизаційних робіт. Вони є чи не основним профілактичним заходом щодо виникнення та поширення цієї недуги на території всієї області.

«Саме тому затвердили план реагування на обласному рівні. Аналогічні документи після розгляду повинні затвердити комісії на рівні районів та громад, аби разом ми оперативно зреагували і не допустили загострення ситуації», – прокоментував перший заступник очільника краю.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00