Доступність правосуддя в дії

2023-10-12 17:36:56
Обласна військова адміністрація і Закарпатський апеляційний суд підписали Меморандум про співпрацю та обмін інформацією. 

Документ, зокрема, передбачає запровадження пілотного проєкту «Електронний суд у ЦНАПі» для забезпечення доступності правосуддя в нашому регіоні. Така співпраця сприятиме не лише оптимізації місцевих судів, а й розширенню мережі точок доступу людей до суду. 

Йдеться про можливість отримати судові рішення, обмінятися процесуальними документами чи навіть з’явитися на судове засідання онлайн за допомогою власного гаджета або ж за потреби в найближчому центрі надання адмінпослуг, де облаштують судову кімнату, допоможуть створити електронний ключ та авторизуватися.

Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА зауважив, що реалізація цього проєкту саме на часі, адже в країні триває реформа судової системи. Одними з її основних завдань є забезпечення прозорості, відкритості судів і наближення їх до людей, які тепер зможуть користуватися зручним сервісом швидко, якісно і без зайвих поїздок.

Також Віктор Микита подякував голові Закарпатського апеляційного суду Ганні Фазикош за особисту активну позицію та докладені зусилля заради розвитку судової системи в нашій області. 

На черзі – схвалення Меморандуму Державною судовою адміністрацією України.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00