У Тячівській РВА відбулась нарада щодо вирішення важливих питань сьогодення

2023-10-16 15:00:13

Сьогодні голова Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін провів робочу нараду з представниками органів місцевого самоврядування району щодо вирішення важливих питань сьогодення.

Заступник начальника Тячівського РТЦК та СП Ігор Година проаналізував стан виконання, за вересень поточного року, поставлених завдань щодо призову та поставки мобілізаційних ресурсів в розрізі громад, довів нові завдання з проведення заходів мобілізації, наголосив на необхідності активізації роботи та  вжиття заходів з проведення якісного оповіщення. Обговорили проблемні питання з цього приводу та шляхи їх вирішення.

Вадим Носа, заступник голови РВА ознайомив присутніх з розпорядженням голови обласної державної  адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Віктора Микити від 12.10.2023 №902 «Про поліпшення стану виконання визначених завдань із призову людських мобілізаційних ресурсів та військового обліку на території Закарпатської області» з метою покращення функціонування системи військового обліку та контролю за виконанням громадянами України військового обов’язку, дотриманням ними встановлених правил військового обліку, своєчасного бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами i організаціями на період мобілізації та на воєнний час.

Одним з важливих питань, яке обговорили на нараді, було співфінансування проекту «Ситуаційний центр «Безпекове Закарпаття», в рамках якого передбачено встановлення на території громад відеоспостереження.

«В умовах воєнного стану використання системи відеоспостереження та відеоаналітики набуває особливого значення для посилення національної безпеки і оборони, здійснення заходів правового режиму воєнного стану на території району та своєчасну зміну оперативної обстановки», - зазначив Тімур Аверін.

Очільник району, також, наголосив на необхідності внесення змін до бюджетів територіальних громад в частині передбачення коштів на співфінансування компенсації частини вартості придбаних суб’єктами господарювання альтернативних джерел енергозабезпечення.

В такий складний для нашої держави час, ми маємо акумулювати спільні зусилля задля наближення нашої перемоги над російським агресором.

Всі розглянуті питання знаходяться на контролі керівництва РВА. 

Пресслужба Тячівської РВА



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00