Ваучер на навчання розширив можливості для працевлаштування

2023-10-09 15:45:14
Це історія про людину, якій через війну довелося покинути власну домівку та розпочати життя на новому місці.

Віра Рябенко родом з міста Ізюм, яке на початку війни зазнало масштабних бомбардувань і обстрілів. Тиждень життя у холодному підвалі без сну, світла, води і газу, в постійній напрузі від страху і відчаю спонукав жінку шукати більш безпечне місце. Так вона опинилась у Мукачеві на Закарпатті.

Під час співбесіди наші фахівці запропонували жінці ваучер на навчання для внутрішньо-переміщених осіб. Завдяки цій послузі пані Вірі вдалося пройти навчання за професією «кравець», адже в Мукачеві переважає текстильна промисловість.

На місцевому ринку праці є попит на цю професію. Це підтвердили і в Мукачівській філії Закарпатського обласного центру зайнятості, куди жінка звернулася по допомогу у працевлаштуванні. «Разом з фахівцем центру зайнятості ми обрали навчальний заклад з числа центрів професійно-технічної освіти Служби зайнятості. Це - Полтавський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, який здійснює навчання з перепідготовки за цією професією і я успішно була прийнята слухачкою в заклад», – розповіла Віра Рябенко.

Наразі жінка продовжує навчання, проходить виробничу практику безпосередньо на підприємстві ТОВ «Едельвейс Лего», яка триватиме до 14 грудня 2023 року. Успішному навчанню Віри передували попередні домовленості центру зайнятості з роботодавцем, який на своєму підприємстві надав робоче місце та керівника-наставника для здобуття практичних навичок професії кравця. Після закінчення навчання Віра залишиться працювати на цьому підприємстві.

Жінка щиро вдячна працівникам Мукачівської філії Закарпатського обласного центру зайнятості за допомогу і турботливе ставлення, а також керівникам і колективу фабрики «Едельвейс Лего» за підтримку і розуміння.


За інформацією Закарпатського обласного центру зайнятості



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00