У Тячеві вшанували пам’ять жертв голодоморів

2023-11-25 13:27:46
90 років минуло, але є у нашого народу події над якими не власний час, а скорботна пам'ять про них живе, і житиме, у серцях українців. Голодомор 1932-1933 років в Україні - це жахлива сторінка нашої історії, яка стала однією з найбільших трагедій українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.

Сьогодні, у День пам’яті жертв голодоморів, в Тячеві, на площі Поштовій, відбулися жалобні та меморіальні заходи за участі представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, державних установ та організацій району, військовослужбовців, мешканців міста.

Присутні хвилиною мовчання, молитвою та покладанням лампадок вшанували пам'ять невинно закатованих штучним голодом.

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини сьогодення доводять: жива пам’ять надзвичайно важлива і ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.  

Голодомор в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого.

Шануймо нашу історію, підтримуймо тих, хто бореться за Україну зараз!

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00