Питання, що на часі: відбулась нарада з головами громад

2024-02-02 21:19:47
Начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін провів робочу нараду з керівництвом громад району.

Розглянули питання, які потребують невідкладного вирішення.

Про результати обстеження гідротехнічних споруд району доповів начальник Тячівського МУВГ.

Сергій Стойка повідомив про те, що районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було здійснено обстеження всіх дамб та проінформував з приводу поточного стану справ.

Фахівцями проаналізовано загрози для населення та, по кожній пошкодженій дамбі, розраховано суму необхідну для виконання першочергових невідкладних робіт, а саме: капітального ремонту (відновлення тіла дамби, регуляції  русла).

Начальник Тячівського МУВГ акцентував на необхідності та важливості сприяння органами місцевого самоврядування у вирішенні даного питання з метою проведення невідкладних заходів з попередження повені та паводків у весняний період на території їх громад.

«Незабаром весна і, зараз, особливо гостро постає тема загрози підтоплень та затоплень, тому, спільними зусиллями, ми повинні вжити всіх заходів для попередження стихійного лиха», - зазначив голова РВА.

Актуальною залишається проблема вивезення твердих побутових відходів, яку потрібно негайно вирішувати. Не забезпечується регулярний вивіз сміття, що призводить до утворення стихійних, несанкціонованих звалищ. 

На території району послуги з вивезення відходів надаються двома суб’єктами господарювання: ТОВ «Екосіті» та ТОВ «КВ Консалт".

Тімур Аверін звернув увагу представників даних підприємств на необхідності  забезпечення своєчасного вивезення сміття та оприлюднення на їх офіційних сайтах та сайтах ТГ інформації про тарифи на надання послуг, умови оплати та графік вивезення відходів.

Головам ТГ було наголошено щодо активізації роботи укладання договорів  з вивезення сміття мешканцями населених пунктів.

Також підвели підсумки утримання КНП «Тячівська міська лікарня» за 2023 рік та здійснили прогноз видатків на 2024 рік, щодо пропорційності пролікованих жителів району, з кожної громади.

Очільник району закликав керівників громад сприяти співфінансуванню даного лікувального закладу.

Всі обговорені проблемні питання взято на особистий контроль керівника РВА, який закликав місцеве самоврядування активно долучатися до їх вирішення.

З приводу розглянутих питань надано усні вказівки та доручення, обов'язкові до виконання.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00