Всеукраїнська програма ментального здоровʼя «Ти як?» за участі ветеранів і для ветеранів

2024-02-27 11:55:23

Це Катерина, ветеранка та бойова медикиня. Після майже чотирьох років служби дівчина працює у благодійному фонді та зізнається, що досі адаптується до цивільного життя. Каже, на війні від тебе вимагають мінімум: вижити й зробити так, щоб вижили інші. У цивільному житті все здається значно складнішим, і звикнути до цього вже не так просто.

Ветерани та ветеранки прагнуть продовжувати життя – навчатися, створювати родини, будувати кар’єри. Та воєнний досвід з ними назавжди, і щоб повернутися до життя, їм потрібна повага та розуміння цивільних.

Всеукраїнська програма ментального здоровʼя «Ти як?» розпочинає нову кампанію за участю ветеранів. Її мета – нагадати, що досвід захисників і захисниць вартий поваги, а відновлення потребує підтримки.

Ми ніколи не знаємо, через що пройшла людина, яку зустрічаємо. Памʼятаймо про це, коли кортить запитати про бойовий досвід і коли просто хочеться сказати «дякую».

Ветерани й ветеранки мають знати, що допомога поруч. Тому до кампанії також долучаються проєкти, благодійні фонди та громадські організації, готові надати професійну підтримку фахівців кожному й кожній. Знаходьте їх на howareu.com.

Кампанія створена завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США, та проєкту USAID - US Agency for International Development«Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.

 #тияк 


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00