Закарпаття планує прийняти близько 30 родин з дітьми, евакуйованих із прифронтових населених пунктів, зони бойових дій та тимчасово окупованих територій

2024-03-06 16:41:20
На цьому під час зустрічі з представниками благодійного фонду «Save Ukraine» наголосив Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА.

«Область продовжує приймати вразливі категорії населення – великі родини, сім’ї з дітьми, зокрема й з особливими потребами. За підтримки донорів ми створюємо відповідні умови для їхнього комфортного проживання в регіоні. Тепер маємо в резерві місця у понад 130 шелтерах. Приміщення повністю відновлені, облаштовані необхідними меблями та технікою, однак ще потрібно провести окремі роботи щодо забезпечення норм безбар’єрності», – повідомив Петро Добромільський.

За його словами, понад 60 комфортних місць для тимчасового проживання та реабілітації вимушено переміщених родин з дітьми з особливими потребами є у відремонтованих відділеннях Обласного центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю. За координації ОВА тут, зокрема, можуть знайти прихисток і сім’ї, евакуйовані благодійним фондом «Save Ukraine».

«З початку повномасштабного вторгнення ми активно долучаємося до евакуації із зон активних бойових дій родин з дітьми та маломобільних груп населення. Наші команди допомагають виїхати людям з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Сумської областей та з тимчасово окупованих територій. Ми не тільки перевозимо сім’ї в заздалегідь підготовлені та облаштовані місця в безпечніших регіонах, а й забезпечуємо їхні базові потреби – організовуємо житло, гуманітарну, медичну, психологічну, юридичну, освітню допомогу тощо», – розповіла координаторка з евакуації та розселення в БФ «Save Ukraine» Дар’я Бодачевська.

Заступник керівника краю Петро Добромільський запевнив, що Закарпаття продовжить приймати вимушених переселенців. Обласна військова адміністрація спільно з міжнародними партнерами готові шукати можливості й шляхи підтримки постраждалих від війни.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00