ЗАКАРПАТЦІ ВСТАНОВИЛИ НОВИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ

2018-04-04 14:41:58

На четвертому обласному фестивалі-конкурсі «Воскресни писанко» - 2018 зібрали понад 17 тисяч символів Великодня


29 березня в Ужгороді урочисто відкрили четвертий обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!». На головній площі Закарпаття перед облдержадміністрацією свої роботи на 57-ми «писанкових» деревах представили команди з усіх куточків Закарпаття - тисячі писанок, виготовлених дитячими руками в різних техніках. Поруч розташувалися й умільці з різних районів, аби поділитися своїм досвідом створення символу Великодня. 
    Через дощ урочистості довелося перенести в приміщення, учасників вітали та нагороджували в атріумі Закарпатської ОДА. Тут же оголосили і про встановлення рекорду, зафіксований представником Національного реєстру рекордів України: «за найбільшу кількість «великодніх дерев» на одній локації,  близько 17 000 писанок». 
    Найкращих у конкурсі визначили в трьох номінаціях: серед місцевих органів управління освітою, професійно-технічних та навчальних закладів обласного підпорядкування. Серед критеріїв оцінювання – різні техніки виконання писанок, відповідність регіональним традиціям у розписі, орнаменті, колористиці. Також оцінювали й оригінальність конструкції дерева.
Переможцями визнали управління освіти Тячівської РДА, Ужгородський центр професійно-технічної освіти та Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Цього року також вручили окремі відзнаки: за креативність у розкриті великодньої тематики  четвертого  фестивалю-конкурсу – Баранинській сільській об’єднаній територіальній громаді, за  популяризацію звичаїв і традицій рідного краю   – команді Великоберезнянського району,  за використання сучасних інноваційних  технологій  для розпису Великодніх писанок  - команді Вищого професійного училища № 3  м. Мукачево.  
Учасників фестивалю привітали керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс. Призерів урочисто нагородили в рамках концертної програми, вони отримали грошові премії та відзнаки. 
В рамках  обласного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!» в атріумі Закарпатської ОДА розгорнули тематичну виставку рушників – вироби освітян та їхніх вихованців. У фойє також експонується і великодня фотовиставка.  
Милуватися писанками на площі Народній в Ужгороді, а також оглянути виставку у фойє Закарпатської ОДА всі охочі зможуть до 24 квітня.  
 























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00