Україна і Швейцарія співпрацюватимуть у сфері медичної освіти

2019-04-01 11:09:47
Міністерство охорони здоров'я України та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва в межах українсько-швейцарського проекту "Розвиток медичної освіти" підписали меморандум про співпрацю на 10 років.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, метою проекту є допомога лікарям первинної ланки, медсестрам і менеджерам медичних установ у навчанні та наданні кращої медичної допомоги пацієнтам.
В.о.Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вважає, що впровадження проекту підвищить якість надання первинної допомоги.
"Лікарі первинної ланки і медсестри - це один з основних пріоритетів для трансформації охорони здоров'я. Нам важлива ваша підтримка, а проект, розрахований на 10 років, допоможе здійснити послідовні та інституційні зміни. Це не лише підвищить якість надання первинної допомоги, а й позитивно вплине на відносини пацієнта і лікаря", -  зазначила вона.
Своєю чергою директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш зауважив, що радий стати частиною позитивних змін в Україні.
"Це початок великої співпраці з Міністерством, яка дозволить покращити медичні освітні заклади”, - додав він.
Зазначається, що співпраця розпочнеться з посилення інституційної спроможності українських закладів вищої освіти – у шести закладах протягом двох років відкриватимуть та оснащуватимуть симуляційні центри.
Проект реалізується Швейцарським інститутом тропічного і громадського здоров'я (Swiss TPH) і фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation - SDC).
Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України затвердив Національний План дій боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів.
"Це означає, що протягом найближчих років наша країна має забезпечити раціональніше використання протимікробних препаратів у медицині, ветеринарній медицині та харчовій промисловості відповідно до кращих світових та європейських практик", — підкреслили у Міністерстві охорони здоров’я.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00