Увага! Карантинні заходи на території Тячівського району - протокол позапланового засідання місцевої комісії

2020-03-17 14:43:59
З метою недопущення занесення і поширення COVID-19 додатково до раніше введених обмежень, рішенням позапланового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тячівської РДА від 16.03.2020 р № 4, на території Тячівського району від  17 березня 2020 року вводяться наступні обмежувальні заходи: 

2. тимчасово, до 3 квітня 2020 року, зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування з одночасною присутністю більше 10 осіб, розташованих на території району: 
кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних, розміщених у закритих приміщеннях;
фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів та стадіонів;
водних парків, парків атракціонів;
усіх магазинів, крім продуктових та які спеціалізуються виключно на торгівлі засобами особистої гігієни, аптек та автозаправних станцій;
торговельно-розважальних центрів; 
заклади санаторно-курортного типу;
будівельних та інших ринків, за винятком продуктових відділень (магазинів, торгових точок) за умови дотримання санітарно-епідеміологічних вимог;
ресторанів, закладів громадського харчування, серед іншого у готелях, барах, клубах, кафе, дискотек, пабів тощо;
інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника).
3.Тимчасовій протиепідемічній комісії при районній державній адміністрації:
3.1. Утворити штаб та забезпечити, починаючи із 17.03.2020 року, його цілодобову роботу;
3.2.Визначити номер телефону гарячої лінії, забезпечити його цілодобову роботу.
4.Рекомендувати громадянам України утриматися від виїзду за кордон в країни, на території яких зафіксовані випадки COVID-19 та максимально обмежити пересування у межах району (області,країни).
5. Структурним підрозділам райдержадміністрації, місцевим підрозділам центральних органів виконавчої влади, відповідно до компетенції, органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам:
5.1. Невідкладно забезпечити оперативне інформування підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування про введені обмеження.
5.2. Попередити керівників підприємств, установ, закладів та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.
Термін: невідкладно
7.Тячівське районне управлінняГУДержпродспоживслужби в Закарпатській області, Тячівському ВП ГУ Національної поліції у Закарпатській області:
7.1. Забезпечити недопущення роботи стихійних ринків торгівлі, зокрема продовольчих.

Термін: у період дії обмежувальних заходів
8. Тячівський РЕМ ПрАТ „Закарпаттяобленерго”, Тячівська дільниця Хустського відділення регіональної газової компанії ПАТ „Закарпатгаз”,підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства району: 
8.1. Утриматися від відключень від електро, газо, водопостачання всіх категорій споживачівна період дії обмежень та нарахування відповідних санкцій за несвоєчасну оплату наданих послуг.
Термін: на період дії обмежень
9. Органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам:
         9.1.Уточнити за результатами проведених перевірок перелік закладів, визначених на території району для тимчасової обсервації громадян із явними ознаками підозри на СОVID-19.
Термін: терміново
         9.2. Визначити потребу індивідуальних засобів захисту органів дихання та шкіри (масок медичних, рукавичок, тощо), для осіб медичного персоналу, що залучатимуться для виконання робіт у разі виникнення COVID-19 із розрахунку на 3 місяці роботи.
                                                        Термін: до12:00, 17 березня 2020 року
10. Штабу тимчасової протиепідемічної комісії при районній державній адміністрації:
10.1. Сформувати уточнений перелік закладів, визначених на території району для тимчасової обсервації громадян із явними ознаками підозри на СОVID-19.
10.2. Забезпечити узагальнення інформації щодо наявного запасу засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів у розрізі кожного медичного закладу.
Термін: невідкладно
11.Фінансове управління райдержадміністрації,Управління Державної казначейської служби України у Тячівському районі Закарпатської області,Органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам:
11.1. Опрацювати питання щодо призупинення оплати капітальних видатків місцевих бюджетів з метою акумуляції фінансового ресурсу на випадок ускладнення ситуації з СОVID-19.

Термін: до нормалізації ситуації


 12.Органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам, сектор з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами   районної державної адміністрації:
12.1.Опрацювати питання щодо термінової підготовки волонтерів, зокрема з медичною освітою, для їх можливого залучення до роботи із хворими на COVID-19.
                                               Термін:  невідкладно
12.2. Вжити невідкладних заходів щодо проведення розрахунків та уточнення номенклатури місцевих резервів матеріальних засобів для запобігання та ліквідації наслідків поширення COVID-19.  
12.3 Уточнити місцеві плани реагування на медико-біологічні надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків.
12.4. Визначити перелік сил та засобів, які можуть бути залучені для проведення протиепідемічних заходів на місцевому рівні та забезпечити їх готовність до виконання визначених завдань.
Термін:  невідкладно13. Структурним підрозділам державної адміністрації: відділу освіти, відділ культури, відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля, Тячівському РУ ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області, Тячівському ВП ГУ НП України у Закарпатській області, Тячівському РВ УДСНС України у Закарпатській області, органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам:       
13.1.Забезпечити подання до штабу тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації інформації про здійснення заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 згідно форми, що додається (додаток № 1).
                                                        Термін: щоденно до 13.00 год.
14.Штабу тимчасової протиепідемічної комісії при районній державній адміністрації:
14.1. Забезпечити узагальнення інформації згідно форми додатку № 1 та надання її до штабу тимчасової протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації, департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.
      Термін: щоденно до 15:00 год.


15. Управлінню соціального захисту райдержадміністрації,органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам:
15.1. Вжити заходів щодо забезпечення продовольством та предметами першої необхідності в режимі доставки осіб похилого віку, якімаютьнайбільшийризикнастаннялетальнихнаслідків.
Термін: невідкладно
16. Відділу освіти райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам::
16.1. Вжити заходів щодо переведення діяльності усіх закладів освіти в режим дистанційного навчання.
Термін: невідкладно                        
17.Структурним підрозділам райдержадміністрації, місцевим підрозділам центральних органів виконавчої влади, відповідно до компетенції, органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькій об’єднаним територіальним громадам:
17.1. Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі нарадчі заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), у тому числі органів місцевого самоврядування (за винятком виключних випадків). 
17.2. Скасувати проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування.
17.3. Перевести усі масові соціально значимі заходи в режим здійснення інтернет -стримінгу.
Термін: невідкладно                        
18. Керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності:
18.1. Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.
18.2. Максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ іззастосуваннямелектроннихкомунікацій і технологій.
18.3. Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, яківідвідуваликраїниінфекційногоризику.
18.4.Передбачити режим регулярного провітрюванн яслужбових приміщень, за можливістюздійснюватидезінфекційні заходи за допомогою кварцування.
18.5.Забезпечити наявність на робочих місцях, виробничих приміщеннях миючих та дезінфікуючих засобів з метою дотримання працівниками санітарно-гігієнічних вимог та забезпечення проведення режиму вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції.                                             
Термін: невідкладно                                                                                          
19. Тячівське районне управління ГУДержпродспоживслужби в Закарпатській області, органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькійоб’єднаним територіальним громадам:
19.1.Посилити контроль за системами водопостачання і водовідведення населених пунктів.

Термін: невідкладно
20. Тячівському ВП ГУ НП України у Закарпатській області:
20.1. Забезпечити дотримання правопорядку під час реалізації заходів із запобігання поширенню COVID-19.
20.2. Забезпечити контроль за станом виконання в районі пункту 2 даного рішення комісії.

Термін: у період дії обмежувальних заходів
21. Органам місцевого самоврядування, Тячівській та Вільховецькійоб’єднаним територіальним громадам:
21.1. Посилити проведення серед населення району інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог з метою зниження імовірності поширення COVID-19 та правил (порядку) поведінки при загрозі, виникненні, зараженні COVID-19.

Термін: постійно


22.Центру надання адміністративних послуг та державної реєстрації державної адміністрації:
22.1.організувати роботу ЦНАП таким чином, щоб одночасно у відкритій його частині перебувала така кількість громадян, яка не перевищує
кількості робочих місць для обслуговування;
22.2. організувати, за можливості, зручні для суб’єктів звернення місця для очікування своєї черги поза межами будівлі ЦНАП (на вулиці, подвір’ї ЦНАП) з дотриманням відстані між ними не менше ніж 1 метр;
22.3. відстань між суб’єктами звернення, що перебувають у будівлі ЦНАП,та між працівником ЦНАП та суб’єктом звернення під час його обслуговування повинна становити не менше 1 метра;
22.4. посилити заходи щодо дезінфекції приміщень ЦНАП, зокрема шляхом проведення їх вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів, та, за можливості, за допомогою кварцування, дотримання нормативних показників температури повітря та регулярного наскрізного провітрювання приміщень;
22.5. запровадити додаткові технічні перерви у роботі ЦНАП для проведення дезінфекції приміщення;
22.6. суб’єктів звернення з ознаками інфекційного захворювання не допускати у приміщення ЦНАП без індивідуальних засобів захисту (масок) та рекомендувати, за можливості, отримати послугу в електронній формі; 
22.7забезпечити можливість використання антисептичних засобів відвідувачами ЦНАП.
23.Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.
В.о.голови 
державної адміністрації                        Михайло ПОЛАЖИНЕЦЬ
Відповідальний секретар 
місцевої комісії ТЕБ та НС                     Василь БОКОТЕЙ 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00