Денис Шмигаль: Уряд вживає усіх заходів для підтримки українців, які так чи інакше постраждали від епідемії

2020-04-23 14:46:19
Серед таких заходів – збільшення оплати праці всіх медпрацівників, які залучені до боротьби з COVID-19. 

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-брифінгу за підсумками засідання Регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про протидію епідемії та вжиття додаткових заходів щодо запобігання поширенню на території Закарпатської області гострої респіраторної хвороби COVID -19.
Він наголосив, що захід номер один – це збільшення оплати праці всіх медичних працівників – від екстреної медицини до спеціалізованої, які залучені до боротьби з COVID-19.
«Ми вже сьогодні запровадили цілий ряд соціальних проектів. Це підтримка пенсіонерів, безробітних. Дійсно, під час карантину зросла кількість безробітних. Ми приділяємо цьому щоденно достатньо велику увагу», – наголосив очільник Уряду.
Денис Шмигаль також зазначив, що впроваджено кілька програм з підтримки малого і мікробізнесу. Це програми «5-7-9» та «Нові гроші».
Крім того, очільник Уряду зазначив, що спільно з Міністерством соціальної політики та Мінекономіки триває робота над створенням додаткових робочих місць.
«Сьогодні робочих місць потрібно декілька сотень тисяч. І ми будемо готові ці робочі місця презентувати і надати їх найближчим часом, для того, щоб люди зразу після пом’якшення та завершення карантину змогли знайти собі роботу», – відзначив Денис Шмигаль.
Він наголосив, що економіка в Україні працює. Зупинені лише галузі споживання, такі як ресторанний бізнес, готельний бізнес, масові заходи, – для того, аби розірвати ланцюг зараження.
«Але вся критична інфраструктура працює. Всі підприємства-експортери працюють. Якщо брати соціологічні дослідження, то у нас 70% людей ходять на роботу», – резюмував Прем’єр-міністр України, додавши, що соціальна дистанція, нові умови роботи, безумовно, мають бути дотримані.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00