Головою Наглядової ради Агенції розвитку Закарпатської області обрано Олексія Петрова

2021-03-12 08:49:27
10 березня, відбулося чергове засідання Наглядової ради Агенції регіонального розвитку Закарпатської області. 

На ньому члени Ради обрали нового голову, підбили підсумки за 2020 р. та обговорили фінансовий план на 2021 рік.
Іштван Петрушка, заступник голови Закарпатської ОДА, висунув кандидатуру Олексія Петрова на посаду голови Наглядової ради Агенції регіонального розвитку. Присутні одноголосно підтримали цю пропозицію. 
Відтепер Олексій Петров, голова обласної ради, протягом 3 років очолюватиме Наглядову раду Агенції регіонального розвитку Закарпатської області.
Павло Величко, в. о. директора АРР, прозвітував про діяльність Агенції у 2020 р.:
-    реалізовано 3 проєкти секторальної підтримки ЄС;
-    завершено проєкт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Солотвинському солеруднику у партнерстві із зарубіжними фаховими організаціями; 
-    ініціювано розробки стратегії розвитку Холмківської територіальної громади;
-    подано 16 проєктів на новий конкурс секторальної підтримки, три з них АРР виграла;
-    розроблено проєкт Стратегії розвитку установи на період 2021-2023 рр., оновлено брендбук установи та ін.
Серед планів АРР на 2021 р. – реалізація 2 проєктів регіонального розвитку за кошти державного бюджету, отриманих від ЄС: «Створення мережі бізнес-хабів у Закарпатській області» та «Співробітництво задля економічного зростання Карпат (громад Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської областей)».
Цього року Агенція планує працювати у напрямку інституційної підтримки проєктних ініціатив новостворених територіальних громад, розвитку кадрового потенціалу регіону, забезпечення функціонування Центру сталого туризму українських Карпат, моніторингу виконання Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021-2027 рр., підготовки та розробки проєктів для подачі на конкурсні програми ДФРР та ін.
Також Агенція регіонального розвитку здійснюватиме Програму підтримки державної політики регіонального розвитку та підтримки громад Закарпатської області на 2021-2023 рр.
Мета діяльності Агенції - ефективна реалізація державної регіональної політики; сприяння та організація розвитку Закарпатської області, громад та їхньої інфраструктури, і відповідного об’єднання для цього організаційних та фінансових ресурсів, які походять як з території області, так і поза її меж; сприяння залученню інвестицій та позик у регіональну економіку; формування позитивного іміджу області.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00