Аграрна розсилка – новий доступу до фінансових та матеріально - технічних ресурсів

2018-02-15 15:15:30

13 лютого поточного року в приміщенні Тячівської райдержадміністрації був проведений тренінг, згідно проекту «Аграрні розписки в Україні»,

що впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, в партнерстві з Швейцарською Конфедерацією для покращення доступу до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгоспвиробників шляхом впровадження аграрних розписок в Україні.
         Тренінг був проведений головою правління  БФ «Карпатський регіональний центр дорадництва» - Л.Шурковська та регіональним представником  м. Тернопіль та м. Хмельницький – І.Дудка.
         До участі у заходах були запрошені суб’єкти господарювання району,  а також представники Закарпатської філії «Держгрунтохорона», Хустського відділення Фінансова компанія «Надія України», підприємства «Філазоніт Україна», компанії «Укравіт».
         Після вступного слова начальника відділу агропромислового розвитку державної адміністрації – Ю.Дана, який подякував всім за присутність наголошуючи на важливість проведення таких тренінгів, які надають корисну інформацію та окрім того, об’єднують суб’єктів господарювання у спілкуванні щодо майбутніх планах стосовно розвитку сільськогосподарської галузі, до слова було запрошено завідуючу сектору державної реєстрації державної адміністрації – Г.Маханець. Ганна Іванівна розповіла про нові правила сплати ЄСВ членами фермерського господарства, які вступили в дію з 1 січня 2018 року. Зокрема було наголошено, що з 1 січня 2018 року члени фермерських господарств зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується внесок (п. 8 ст. 9 Закону про ЄСВ в редакції з 01.01.2018 р.).
         В подальшому координаторами Проекту «Аграрні розписки в Україні», звернуто увагу присутніх на механізм отримання аграрної розписки за рахунок майбутнього врожаю, з метою збільшення доступу до фінансових та товарних ресурсів, а також зменшення ризиків при кредитуванні. Розписки можна використовувати як забезпечення зобов’язань для банків, постачальників та інших кредиторів. Вони слугують інноваційним та ефективним інструментом стимулювання кредитування в аграрного сектору.
         Крім того, іншими представниками запрошеними на тренінг зверталася увага на необхідність здійснення агрохімічної паспортизації земель, пропонувалися послуги щодо придбання органічних добрив, насіння та кредитів за рахунок аграрної розписки.
         Під час проведення тренінгу, всім учасникам тренінгу були роздані інформаційні матеріали та анкети, з метою подальшої співпраці.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації   



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00