Перша леді провела зустріч із представниками регіонів, відповідальними за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я

2023-12-15 19:04:06
Дбати про психічне здоров’я – це базова необхідність для кожного, особливо в часи війни. Однак украй важливо, щоб така потрібна підтримка була доступною. Над цим у регіонах працює і місцева влада, і координатори проєкту «Ти як?».

«Постійно підкреслюю: будь-яка допомога має починатися в громаді, якомога ближче до людини. Послуги з ментального здоровʼя – також», – наголосила перша леді Олена Зеленська під час зустрічі з представниками регіонів, відповідальними за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Під час заходу за участю дружини Президента, віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук регіональні координатори і профільні заступники голів обласних військових адміністрацій обговорили власні результати втілення проєкту «Ти як?», поділилися успішними практиками та окреслили пріоритети на наступний рік.

Від Закарпаття в підсумковій зустрічі взяла участь регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Таїсія Симочко. За її словами, одним із ключових аспектів реалізації проєкту в нашому регіоні є поглиблення співпраці з міжнародними партнерами задля розбудови стійкої системи послуг у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Також в області залучають найкращих фахівців до роботи з ВПО, місцевими мешканцями та до проведення спеціальних навчань для сімейних лікарів і соціальних працівників.

У межах зустрічі Подяку Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті міністрів України оголосили Закарпатській ОВА, заступнику очільника області Петру Добромільському та регіональній координаторці Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Таїсії Симочко.

Своєю чергою Ірина Верещук також відзначила важливість роботи координаційних центрів підтримки цивільного населення при ОВА, який у нашій області очолює Петро Добромільський. Саме такі осередки є ефективною платформою для надання комплексної допомоги, зокрема й у напрямку зміцнення психічного здоров’я.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00