У закладах освіти району поліція охоронятиме дітей

2024-01-03 17:00:30
Про безпекові заходи у закладах освіти говорили сьогодні під час робочої зустрічі голова Тячівської РВА Тімур Аверін з начальником Мукачівського районного відділу Управління поліції охорони в Закарпатській області, підполковником поліції Юрієм Огняником.

22 грудня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову “Про внесення зміни до категорій об’єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах". Відповідно до постанови заклади освіти державної  та комунальної форм власності охоронятиме поліція охорони.

Представники поліції нестимуть службу в закладах освіти. Вони забезпечать охорону правопорядку та пропускний режим, аби в освітній заклад не могли потрапити сторонні особи та не були пронесені небезпечні предмети.

Такі заходи необхідні для створення безпечного середовища для дітей, які зможуть почуватися захищеними і розуміти, що в разі необхідності, вони можуть звернутися за допомогою.

Під час зустрічі обговорили актуальні питання про взяття під охорону закладів освіти району: встановлення тривожної кнопки для звернення до органів поліції та встановлення відеонагляду. Визначили перелік закладів, які першочергово потребують забезпечення їх охорони поліцією охорони. Визначили алгоритм спільних дій, яким надалі керуватимуться правоохоронці та освітяни. 

Очільник РВА відзначив доцільність посилення безпеки у закладах освіти, адже реалії воєнного часу вимагають передбачати всі ризики для громадян.

Також зупинилися на питанні раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти.

Наказом МВС та МОН від 18.08.2023 №685/1013, який затверджує Порядок раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти визначено механізм реагування поліції, ДСНС і закладів освіти у разі застосування особою або групою осіб фізичного та/або психологічного насильства (із застосуванням (не застосуванням) різних видів зброї) у закладі освіти та прилеглій до нього території й затверджено форму Паспорта безпеки.

Це комплекс заходів, який спрямований на створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу, проведення профілактичної та інформаційної роботи з питань попередження та відпрацювання алгоритму дій у разі нападу. Тому працівники закладу освіти мають неухильно виконувати вимоги поліцейських та/або працівників ДСНС, які прибули до закладу, сприяти їх діяльності межах компетенції та за можливості інформувати про перебіг евакуації, місця перебування учасників освітнього процесу.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00