Кримінальна відповідальність очікує тих, хто підробляє документи, що підтверджують вакцинацію

2021-09-23 12:13:26
Кримінальна відповідальність очікує тих, хто підробляє документи, що підтверджують вакцинацію. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.
За його словами, відповідний законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень» розробили експерти Міністерства охорони здоров’я, його схвалив Уряд і розгляне Верховна Рада України.
Ціль документа – посилити відповідальність за внесення неправдивих медичних даних про проведене щеплення і забезпечити новий рівень відповідальності за маніпуляції інформацією про щеплення.
«На фоні стрімкого зростання захворюваності, яке в області спостерігається упродовж останнього тижня, особливу увагу приділяють нарощуванню темпів вакцинації.  Ідеться про проведення реальних щеплень, а не виготовлення фейкових документів. Незаконний документ не захистить від недуги, не впливає на формування колективного імунітету, а й заважатиме роботі епідеміологів, медиків, які прогнозують розвиток епідемічної ситуації», – прокоментував Мирослав Білецький.
Як зауважив перший заступник очільника краю, тут ідеться не лише про кримінальну і моральну сторони проблеми, а й фактичну, яка має безпосередній наслідок на лікування людини у разі зараження. Медики наголошують, що від даних в анамнезі пацієнта залежить тактика лікування.
«Трохи більше 8% населення краю зробили щеплення від COVID-19 – 106 420 осіб, ще 164 489 отримали першу дозу вакцини. Цього недостатньо, аби ми максимально безболісно пережили чергову хвилю захворюваності на ковід», - зазначив Мирослав Білецький.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00