Дотримання карантинних вимог та вакцинація

2021-11-05 16:11:24
Відбулася нарада щодо ситуації із COVID-19 та перебігу процесу вакцинування на території району.

Участь взяли – голова районної державної адміністрації Тімур Аверін, перший заступник голови Олександр Шеверя, заступник голови районної ради Михайло Вурста, заступник начальника Тячівського відділу поліції Андрій Вайнагій, а також  медики та представники територіальних громад.
Тімур Аверін озвучив оперативну інформацію про захворювання гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, за попередню добу в Тячівському районі.
Наголосив представниками територіальних громад про те, що, з метою запобігання новим спалахам захворюваності, необхідно максимально посилити заходи контролю за дотриманням протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року „Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторною хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. 
Необхідно дотримуватись карантинних правил всім, без винятку суб'єктам господарювання і мешканцям району.  Лише у такому разі вдасться перервати ланцюг поширення інфекції. 
Заступник начальника Тячівського відділу поліції Андрій Вайнагій, зауважив, що результати проведених рейдів вказують на те, що не всі, до кінця, усвідомлюють небезпечність COVID-19. Прикладом є влаштовані масові святкування весіль та ювілеїв, які були викриті поліцією в деяких населених пунктах району. Контроль за дотриманням карантинних вимог триватиме й надалі, на порушників накладатимуться стягнення. 
Було обговорено питання вакцинування населення.
Вакцинація чи реанімація – кожен обирає сам. Вакцинація – найефективніший спосіб запобігти важкому перебігу, госпіталізації і смерті від COVID-19.
Щепитись – просто: у найближчому пункті чи центрі вакцинації. 
На території Тячівського району є достатня кількість пунктів щеплення та наявність вакцин Pfizer, CoronaVac та AstraZteneca. 
Звернуто увагу, також, на те, що обов’язково потрібно пройти колективне вакцинування освітян, щоб провести навчальний рік у звичайних та безпечних умовах. 
Закликано медичних працівників максимально включатися до співпраці.  Сімейним лікарям проводити роз’яснювальні роботи з громадянами щодо щеплення для збереження їхнього життя та здоров’я.
У підсумку наради узгоджено алгоритм подальший дій у боротьбі з поширенням короновірусної інфекції на території району. 
Всім головам територіальних громад доручено посилити контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів на їх території, залучати працівників поліції до мобільних груп з проведення перевірки осіб, які знаходяться на самоізоляції. Медикам - посилити роботу, щодо пришвидшення вакцинування населення.




 Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00