ДП «Ламелла»

2019-07-11 09:55:36

Назва підприємства:
Повна назва - Дочірнє підприємство «Ламелла»
Скорочена назва - ДП «Ламелла»

Юридична та фактична адреса:
Юридична адреса
90500, Україна, Закарпатська обл..,
м. Тячів, вул.. Лазівська , 56 Поштова адреса
90500, Україна, Закарпатська обл..,
м. Тячів, вул.. Лазівська , 56

Прізвище та контактні дані керівника:

Директор Старовойт Руслан Миколайович
Тел: 0677691080
Email: rstar@bk.ru 
rs0677691080@gmail.com

Електронна адресе, веб-сторінка підприємства:
Website:lamella.prom.ua
Email: lamella.sales@gmail.com

Вид діяльності та перелік продукції:
Виробництво деревяних плит КВЕД 16.21, виробництво інших меблів КВЕД  31.09
по випуску меблів із масиву деревини: столи , лавочки, ліжка, шафи, тумбочки, комплекти меблів у спальню

Історична довідка розвитку ДП «Ламелла»

В 2001 році у Закарпатську область прибула група спеціалістів компанії СТЕНЛІ з Білорусії, яка на чолі з Давидовським І. Л., і в супроводі заступника голови облдержадміністрації Лінтура В.П. та голови Тячівської райдержадміністрації Гусара І.В. відвідала наш район, з метою вивчення питання вкладення інвестицій на  створення деревообробного підприємства по виготовленню меблевого щита і меблів в нашому краю.
З ініціативи інвесторів, було створене дочірнє підприємство «ЛАМЕЛЛА», американською компанією з обмеженою відповідальністю «Юніверсал Інвестмент Груп ЛЛЦ» («Universal Investment Group LLC»), яке в 13.03.2001р.  зареєстроване Тячівською райдержадміністрацією. 
Реконструкції приміщень, бувшої Тячівської міжрайонної торгової бази Закарпатської  облспоживспілки, під деревообробне виробництво здійснювалось у відповідності з будівельним проектом реконструкції деревообробного виробництва в м. Тячів, виготовленим ПКТБ ОАО «Мінськпроектмебель» в відповідності з державними нормативами, що діють на території України.
29 грудня 2001 р. згідно Закону України «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Закарпатській області» укладено договір на реалізацію інвестиційного проекту «Організація виробництва щита меблевого з використанням сучасних технологій глибокої переробки деревини» між суб’єктом підприємницької діяльності у формі дочірнього підприємства «Ламелла» – Інвестором в особі директора Югаса Олександра Степановича і обласною державною адміністрацією – Органом управління в особі голови Москаля Генадія Генадійовича. 
По цьому договору, під час реалізації інвестиційного проекту, Інвестору, відповідно до законодавства, надавались пільги з митного законодавства та оподаткування. Річні обсяги випуску продукції повинні були скласти 3000 м3 меблевого щита, кількість створюваних робочих місць – 120, а загальна сума інвестицій на реалізацію проекту – 1456 тис. дол.. США. Строк дії договору було визначено з моменту підписання і до 01.01.2007 року. 
Сприятлива інвестиційна політика у ті часи  дала змогу в відносно  короткі строки розпочати реконструкцію та ремонт будівель для використання їх під розміщення нового деревообробного обладнання по випуску клеєного меблевого щита із буку за новітніми технологіями.
Реконструкція під майбутнє деревообробне виробництво розпочалась із завезення вітчизняного обладнання із Білорусії.
Відкриття ДП «Ламелла» відбулося 17 жовтня 2003 року, виробництво якого було спроектовано з урахуванням сучасних вимог і увібрало в себе кращі технологічні досягнення у деревообробці, а основна діяльність підприємства, це поглиблена переробка деревини.
В наступні роки, коли директором працював Сікорський В. Й., здійснено нахил на придбання технологічного обладнання в основному від відомих закордонних фірм. Так, від німецьких фірм; «Grecon» придбано лінію оптимізації, лінію зрощування, від «Weining» – чотирьох бічні стругальні верстати, від Італійських: «Stroman» – торцювальні верстати, «Grigio» – форматно – розкрійні верстати, «Chalenge» – шліфувальні верстати, «Secea» – сушильні і пропарювальні камери а також від інших фірм. Цим завершився період виходу підприємства на проектну потужність 2400м3 в рік меблевого щита із масиву буку.
В грудні 2013р. на посаду директора призначено Старовойта Руслана Миколайовича, який до цього працював на підприємстві заступником директора по виробництву. З цього часу  підприємство взяло курс на експерементальний пошук випуску меблів із запитами вимог споживачів Західної Європи до якісної, екологічно чистої продукції, по випуску меблів з дерев’яного масиву. 
З метою підвищення якості меблів, здійснювалось придбання високотехнологічного деревообробного обладнання з програмним управлінням. Зокрема, в даний час великий обсяг високоякісних робіт, виконують п’ять оброблювальних центрів та багато іншого обладнання.
В зв’язку із зростаючим попитом на меблеву продукцію підприємства у покупців Західної Європи, дирекцією приймається рішення про розширення виробництва за рахунок нового будівництва. У відповідності із розробленою проектною документацією, в 2017 році ТОВ «Олімп – Інвест» розпочинає і завершує будівництво виробничо-побутового комплексу з деревообробним цехом по випуску клеєного щита з масиву деревини бука і дуба.
Вводиться в експлуатацію будівля цеху розміром 120 х 54 м з прибудовою побутових приміщень, котельня з двома потужними  котлами чеського виробництва, 6 сушильних камер із Словаччини, проводиться благоустрій території.
В новий цех закуплено високопродуктивне обладнання по зрощуванню ламелей Канадської фірми CONCEPTION R.P. INC, яка його змонтувала на підприємстві. Аналогів даної лінії зрощення в Україні немає.
Встановлено високо потужний прес фірми Kallesoe, дві лінії оптимізації  та багато іншого обладнання.
З введенням в дію виробничо-побутового комплексу, підприємство практично перетворилося у меблеву фабрику з обсягами виробництва, які зросли більше як у два рази, зросло число робочих місць, а чисельність працюючих наближається до 300 чоловік.
         По випуску меблів із масиву деревини підприємство входить в число найбільших аналогічних деревообробних підприємств України.
Меблева продукція підприємства користується широким попитом у покупців країн Західної Європи.
 Меблева фабрика має стабільний ринок збуту в таких країнах, як Німеччина, Австрія, Франція, Швейцарія, Польща, Словаччина, Руминія, а в даний час вивчається попит ринку в Англії.
В січні 2018 року ДП «Ламелла» вже вдруге представляло свої вироби на міжнародній виставці в м.Кельн Німеччини.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00