Дев’ять родин закарпатських військовослужбовців отримали нове житло

2018-10-16 14:38:00

У п’ятницю, 12 жовтня, у м. Чоп дев’ятьом військовослужбовцям урочисто вручили ключі від нового житла.
Напередодні Дня захисника України вітали щасливих новоселів заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, Чопський міський голова Валерій Самардак, військовий комісар Закарпатського ОВК полковник Богдан Череміський.
– Я прекрасно розумію, що для військовослужбовця дуже важливо отримати житло, аби знати, що вдома надійний тил, що родина забезпечена належними умовами, і є, куди повернутися зі служби, знайти тепло і спокій, – зазначив Віктор Мікулін, який, до слова, присвятив військовій службі 34 роки свого життя. – Ми завжди опікуємося у нашому гарнізоні, щоб покращити житлові умови військовослужбовцям. Днями надіслано листа начальнику Генерального штабу Збройних Сил України з проханням приділити більше уваги нашому гарнізону в питаннях будівництва і придбання житла для закарпатських військових. Думаю, нас почують.
Ордери та ключі від нових квартир отримали вісім військовослужбовців, що брали участь у бойових діях, та один пенсіонер з числа військовослужбовців, який перебував у черзі на житло з 1992 року. З дев’яти квартир дві надали для постійного користування, а сім – у якості службового житла.
– Кошти, за які придбали квартири, були виділені Міністерством оборони України. Житло розподіляли, керуючись Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», наказом Міністерства оборони та іншими розпорядчими документами. Рішення про розподіл житла ухвалювали, перш за все, житлові комісії військових частин, враховуючи черговість тих, хто перебуває на відповідному обліку… Сьогоднішня подія для родин наших військових – це справжнє свято, і так доречно, що воно має місце напередодні Дня захисника України, – розповів Богдан Череміський.
Попереду у військових, які отримали квартири, багато приємного клопоту. Новоспечені сусіди вже обговорюють питання облаштування прибудинкової території, а першим переступило поріг нового житла, як і заведено, кошеня – домашній улюбленець однієї з родин військовослужбовців. 














Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00